Kadınların ve kız çocuklarının "etek altı fotoğraflarının paylaşıldığı" gruplar Facebook'tan kaldırıldı

BBC, Meta'nın güvenlik araçlarının bu fotoğrafları veya yorumları uygunsuz olarak işaretlemediğini bildirdi

Facebook'un ana şirketi Meta, Facebook Marketplace'te tehlikeli ve düzenlemelere uymayan elektrikli ürünlere izin verdiği yönündeki uyarılar üzerine harekete geçmemekle suçlanıyor (Reuters)

Meta, platformlarında kadınların uygunsuz fotoğraflarını paylaştıkları tespit edilen çok fazla sayıda hesabı ve grubu silmek zorunda kaldı.

Facebook'un ana şirketi, erkekler tarafından rızaları olmadan kadınların ve kız çocukların "etek altı" fotoğraflarını ve videolarını paylaşmak için kullanıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Etek altı terimi, birinin eteğinin altından o kişinin rızası olmadan cinsel içerikli bir fotoğraf çekme eylemini tanımlamak için kullanılır.

Bu eylem genellikle toplu taşıma veya gece kulübü gibi halka açık bir yerde, kalabalıklar arasında gerçekleştirilir ve bu da fotoğrafları çeken kişileri tespit etmeyi zorlaştırır.

Birleşik Krallık'ta etek altı fotoğraf çekimi, aynı yıl nisanda yürürlüğe giren 2019 Röntgencilik (Suçları) Yasası kapsamında suç haline geldi.

BBC'nin haberine göre bir kullanıcı Facebook'ta "Bu seferkini görev edindim ve sonunda onu yakaladım" diye yazdı. Bir başkası ise "Çok seksi. Daha fazlasını görmeyi çok isterim" dedi.

Habere göre BBC kendi güvenlik araçlarını kullanarak görüntüleri ilk kez Meta'ya bildirdiğinde, şirket görüntülerin "belirli Topluluk Standartları'na aykırı olmadığını" ve kaldırılmadığını söyledi.

Bir kullanıcı, görünüşe göre benzer videolar çekmek için tavsiye isteyerek "İnsanlar belli etmeden etek altını çekmeyi nasıl başarıyor? Fark edilmemek için kamerayı vb. nasıl tutuyorsunuz?" diye sordu. BBC bu yorumu Meta'ya bildirdi ancak yorum hemen kaldırılmadı.

Meta yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Etek altı da dahil kişisel görüntülerin rıza olmaksızın paylaşılmasına Facebook'ta izin verilmiyor. BBC'nin araştırmasının ardından çok sayıda grubu ve hesabı kaldırdık ve daha fazla adım atarak olayla ilişkili birden fazla etiketi engelledik. İşimizin asla bitmediğini biliyoruz ve fark ettiğimizde kurallarımızı ihlal eden içerikleri kaldırmaya devam edeceğiz.

The Independent, BBC içeriği ilk bildirdiğinde onun neden kaldırılamadığına dair daha fazla bilgi edinmek için Meta'ya ulaştı ancak henüz yanıt alamadı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU