Putin'in ziyaretlerinde aynı kişilerin görüldüğü iddia edildi: "Fabrika işçisi şimdi de yaralı asker oldu"

Super GT yarışçısı Suşko, "Putin'in halk arasına karışma riskini nasıl göze aldığını düşünenler var. Aslında hiç de öyle bir şey yapmadı" dedi

Kremlin'den henüz iddialara ilişkin bir açıklama yapılmadı (Twitter / @adamrangpr)

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna savaşında yaralanan askerleri ziyaret ettiği görüntülerin mizansen olduğu iddia edildi.

Putin'in, çarşamba günü başkent Moskova'daki Mandrika Askeri Hastanesi'nde Ukrayna savaşında yaralanan askerleri ziyaret ettiği bildirilmişti.

Doktorların kullandığı beyaz önlükten giyen Putin'in el sıkıştığı askerlerden birine 9 aylık bebeğinin nasıl olduğunu sorduğu ve "Babasıyla gurur duyacak" dediği görülmüştü.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun da katıldığı hastane ziyareti, devlet kanalı Rossiya-24 tarafından yayımlanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak bir sosyal medya kullanıcısı, bu görüntülerin mizansen olduğunu öne sürdü.

Kendisini "karşı propaganda aktivisti" olarak tanımlayan Adam Rang isimli Twitter kullanıcısı, videoda yer alan ve asker olduğu öne sürülen kişilerden birinin, Putin'in daha önce görüştüğü fabrika işçilerinden biri olduğunu iddia etti.

Estonyalı aktivist, "Putin yaralı bir askerle buluşmuştu. Rastlantıya bakın ki bu kişi aynı zamanda onun daha önceden görüştüğü bir fabrika işçisi" dedi.

Ukrayna doğumlu ABD'li yarışçı Igor Suşko da hastane gezisinin sahte olduğuna yönelik fotoğraflara ek olarak, Putin'in önceki yıllardaki ziyaretlerinde de benzer kurgular kullanıldığını iddia ettiği görüntüler paylaştı.
 


Japonya'daki en üst seviye otomobil yarışı serisi Super GT'de yarışan Suşko, gönderisinde "Putin'in halk arasına karışma riskini nasıl göze aldığını düşünenler var. Aslında hiç de öyle bir şey yapmadı" ifadelerine yer verdi.

Putin'in ziyaretleriyle ilgili benzer iddialar geçmişte de gündeme gelmişti.
 


Martta "dış güçlere hizmet ettiği" gerekçesiyle geçici süreliğine kapatılan Novaya Gazeta, 2021'deki bir haberinde Putin'in Rusya'ya bağlı Başkürdistan Cumhuriyeti'ndeki bir çimento fabrikasına düzenlediği gezide, fotoğraf çektirdiği işçilerden bazılarının aslında yerel yönetimde çalışan memurlar olduğunu iddia etmişti.



Independent Türkçe, New York Post, Newsweek

DAHA FAZLA HABER OKU