Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur İttifakı olarak hepinizi önümüze katarız ve gideceğiniz yere kadar kovalarız

Erdoğan, “Sokaklara döküleceklermiş. Nereye dökülürseniz dökülün. 15 Temmuz'da o sokağa dökülenlere bu millet nasıl dersini verdiyse siz de dökülün siz de aynı dersi öyle alırsınız” dedi

Fotoğraf: AA

Erdoğan, "Milletimize kimliğini ve karakterini veren mukaddes değerlerini aşağılamaktan ne zaman vazgeçeceksiniz? Artık cambazlığı, sahtekarlığı bırakın. Yeri gelince Kuranımıza, peygamberimize sahip çıkacaksınız, yeri geldiğinde de ağzınızda hangi kusmuk var ise onu kusacaksınız. Çok açık söylüyorum CHP Genel Başkanı bu edepsizliği karanlıkta ıslık çalarak gizleyemez. Bunun bedelini ödeyecekler. İzah edemiyorsa Diyanet camiamızdan ve milletimizden özür dilemelidir." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında konuştu.  Döviz kurundaki köpüğün bir günde ortadan kaldırıldığını söyleyen Erdoğan, "Enflasyon üzerindeki köpüğü de süratle alacağız. Ülkemizi bu görüntüden kurtaracağız" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in Kuran kursları hakkındaki sözlerini eleştiren Erdoğan şunları söyledi:

Hukuk ve demokrasi içinde sorumlu siyaset yerine siyasi eşkıyalığa özen gösterdiler. Millet adına hesap sormakla mafyacılık oynamayı karıştırdılar. Şimdi de doğrudan millete ve milletin inancına, değerlerine hakaret etmeye başladılar. Güya helalleşme diyerek çıktıkları yolculukta az gittiler uz gittiler, dere tepe düz gittiler, vara vara yine tek parti faşizmine geri döndüler. Geçenlerde Bay Kemal'in yardımcısı çıkmış diyanetin okul öncesi eğitim vermesini eleştiriyor. Hakaretlerini doğrudan milletin inancına kadar vardırıyor. Dinini öğrenen çocuklar üniversiteye gidince bilimin B'sini bilmiyormuş. Neymiş Diyanet İşleri Başkanlığı'nın okul öncesinde evlatlarımıza eğitim vermesi çağdışıymış. Bre gafil asıl çağdışı olan sensin, senin bu faşist zihniyetin... Asıl gerici olan sen ve senin gibiler marjinal ideolojilerin at gözlüğünden bakanlardır.

“Karanlıkta ıslık çalarak geçiştiremez”

CHP Genel Başkanı'na soruyorum, Diyanet'in görevini hakkıyla yapmasından niçin gocunuyorsunuz? Çocukların Kuran'ı öğrenmesi sizi neden rahatsız ediyor? Artık cambazlığı, sahtekarlığı bırakın. Yeri geldiği zaman Peygamberimize sahip çıkacaksınız Kur'an'a sahip çıkacaksınız, yeri geldiği zaman da ağzınızda, dilinizde hangi kusmuk varsa onu kusacaksınız. Çok açık söylüyorum CHP Genel Başkanı bu edepsizliği karanlıkta ıslık çalarak gizleyemez. Bunun bedelini ödeyecekler. İzah edemiyorsa diyanet camiamızdan ve milletimizden özür dilemelidir. Milletimiz aksi taktirde CHP'ye de sandıkta hakettiği dersi verecektir.

Cumhur İttifakı olarak hepinizi önümüze katarız ve gideceğiniz yere kadar kovalarız

CHP Genel Başkanı, başta ortaçağ zihniyeti ifadesi olmak üzere bu hezeyanları açıklamalı, şayet izah edemiyorsa çıkıp milletten özür dilemeli. Aksi takdirde milletimiz CHP'ye gereken dersi sandıkta verecektir. Biz de AK Parti olarak meselenin üzerine gitmeye devam edeceğiz. Bunların ahlaksızlığına, edep dışı ağızlarına biz bu ülkeyi terk etmeyeceğiz. Her fırsatta utanmadan, sıkılmadan sokaklara döküleceklermiş, meydanlara döküleceklermiş. Ya siz 15 Temmuz'u görmediniz mi? Nereye dökülürseniz dökülün. 15 Temmuz'da o sokağa dökülenlere bu millet nasıl dersini verdiyse siz de dökülün siz de aynı dersi öyle alırsınız. Cumhur İttifakı olarak hepinizi önümüze katarız ve gideceğiniz yere kadar kovalarız. 

Orta Çağ benzetmesi tepki çekti

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 29 Aralık’ta TBMM'de düzenlediği toplantıda şu ifadeleri kullanmıştı:

Diyanet okul öncesi eğitim birimleri kuruyor. Okul öncesi eğitim Diyanet'in işi mi Milli Eğitim'in işi mi? Sübyan mekteplerini kurmuşlar, kurumsallaştırmaya zorunlu yapmaya çalışıyorlar. Bu kafayla, orada işte bilimin B'si, fiziğin F'si, matematiğin M'si de olmuyor üniversiteye gidince. Çocukları bütün dünya nasıl yetiştiriyorsa öyle yetiştirmek varken bir ortaçağ zihniyetine yönelmenin, bunu kurumsallaştırmaya çalışmanın ne bu cumhuriyete ne bu millete faydası var; ne de anayasaya uygunluğu var.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU