Eski ABD Başkanı Nixon'ın Elvis Presley'den John Lennon'ı gözetlemesini istediği ortaya çıktı

Harris, 1965'te tanıştıklarında iki müzisyen arasında "ilk görüşte nefret" doğduğunu iddia ediyor

(Wikimedia Commons)

Müzik programı sunucusu Bob Harris, Başkan Nixon'ın Elvis Presley'den New York'ta yaşadığı dönemde John Lennon'ı gözetlemesini istediğini iddia etti.

1975'te BBC'deki programı The Old Grey Whistle Test için Lennon'la röportaj yapan Harris, Nixon'ın Beatles üyesinden Vietnam savaşına getirdiği eleştiri sebebiyle "nefret ettiğini" iddia etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sunucu, eski ABD Başkanı Richard Nixon'ın 1970'lerde Presley'e Lennon'ı New York'ta gözetleme talimatı verdiğini öne sürdü.

The Times'a göre Harris bu iddialarını yakın zaman önce konuk olduğu Rockonteaurs podcast'inde paylaştı:

(Lennon) 'Telefonum dinleniyordu, her yerde takip ediliyordum' derken kulağa hayal ürünüymüş gibi geliyordu ama doğruydu. Gerçekten takip ediliyordu.

Nixon onun peşindeydi, John da bu yüzden New York'ta ya da Birleşik Devletler'de mahsur kalmıştı: Eğer Birleşik Krallık'a dönerse Amerika'ya bir daha asla geri dönemeyeceğini biliyordu. Nixon Beyaz Saray'dayken dönemezdi.

75 yaşındaki Harris şöyle devam etti:

Nixon, Elvis'in çok iyi arkadaşıydı ve Elvis de onun için öyleydi. Nixon, Elvis'ten John Lennon hakkında toplayabildiği kadar çok bilgi toplamasını istemişti.

Harris, 1965'te Lennon ve Presley, Los Angeles'ta tanıştığında iki müzisyen arasında "ilk görüşte nefret" doğduğunu söyledi ve ilişkilerinin "kindar" bir rekabete dönüştüğünü ekledi.

John için bu, büyük hayal kırıklığı yaratan bir andı çünkü Elvis'in kayıtlarını çok seviyordu. Bu yüzden onun güneyli, sağcı bir bağnaz olduğunu keşfetmek büyük şok oldu.

Aynı şekilde Elvis, Lennon'ı tacını çalan, sonradan görme Liverpoollu bir ukala olarak görüyordu. Elvis'in tahtına el koymuştu ve Elvis de buna fena halde içerlemişti.

The Independent, yorum almak için Presley'nin mirasçılarının bir temsilcisiyle irtibata geçti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU