How I Met Your Mother'ın Friends'den ödünç aldığı 8 detay

Televizyon tarihinin en sevilenleri arasında yer alan iki dizi birçok ortak noktaya sahipti

Friends kısa süre önce Friends: The Reunion özel bölümüyle geri dönerken, How I Met Your Mother'ın spin-off'u How I Met Your Father da yapım aşamasında (Screen Rant)

Hem Friends hem de How I Met Your Mother yayımlandıkları dönemde ve sonrasında izleyiciler üstünde büyük bir etki bıraktı. Bunda her iki dizinin de birçok ortak nokta barındırmasının payı muhtemelen azımsanmayacak kadar fazla. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

1994'te yayımlanmaya başlayan Friends, 2005'te ekranlara gelen How I Met Your Mother'a başarılı bir anlatı oluşturmak açısından önemli bir miras bırakmıştı. Screen Rant'in haberine göre How I Met Your Mother bu detayları başarılı biçimde yeniden uygulamayı başardı.

Her şeyden önce her iki dizi de 20'li yaşlarındaki bir grup arkadaşın birbiriyle ilişkilerini, kariyerlerini ve aşk hayatlarını konu alıyordu. Ve her ikisi de New York'ta geçiyordu. 

Karakterlerin başlarından geçen olayları konuştukları ya da sadece bir şeyler yiyip içerek vakit geçirdikleri mekanlar da tekrar eden unsurlardan arasındaydı. Bu mekan Friends'de Central Perk kahvecisiyken, How I Met Your Mother'da MacLaren's Pub'dı. 

 

2.jpg

Friends 1994-2004 arasında yayımlanmıştı (NBC)

 

Öte yandan ana karakterlerden Ross ve Ted'in epey benzerliği bulunuyordu. Ross, Doğa Tarihi Müzesi'nde çalışan bir bilim insanıydı. Davranışlarındaki problemler nedeniyle izne çıkarılmıştı. Sonrasında New York Üniversitesi'nde tutkulu olduğu konuyu öğretmek için geri dönmüştü. 

Ted de çalıştığı mimarlık şirketinden kovulmuş ve sonrasında Columbia Üniversitesi'nde mimarlık dersleri vermeye başlamıştı. 

Robin ve Ted arasındaki inişli çıkışlı ilişki de Ross ve Rachel'ınkini andırır biçimde dizide ikili arasındaki gerilimi hep diri tutmuş ve ilişkiye dair merak öğesi dizinin daimi unsurlarından biri halini almıştı. 

 

3.jpeg

Büyük bir hayran kitlesine ulaşan How I Met Your Mother 2014'te ekranlara veda etmişti (CBS)

 

Barney ve Joey arasındaki kişilik benzerliği de epey dikkate değer. Her iki karakter de hayli hareketli ilişki hayatıyla dikkat çekmişti. 

Bu açıdan Barney'nin ana kadın karakter Robin'le yaşadığı ilişki ve Joey'nin Rachel'a tutulması da iki dizi arasındaki benzerlikler listesinde not edilmesi gereken detaylardan biri. 

Her ne kadar Marshall ve Lily dizinin başında sağlam bir çift olarak izleyenlerin karşısına çıksa da Monica ve Chandler'ın yıllar içinde bulduğu dengeyi belki de onların sayesinde biraz daha erken bulmuş gibi görünüyordu. 

Arkadaş grubunu çekip çevirmeleriyle bilinen Monica ve Lily'nin de ortak noktaları bu açıdan epey belirgindi. Monica arkadaşlarını beslemekten bakmaya tıpkı bir anne gibi idare ederken Lily daha çok ilişki tavsiyeleriyle öne çıkmıştı. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU