Trump'tan ünlü rapçi Snoop Dogg'un kokain kaçakçısı arkadaşına başkanlık affı

Snoop Dogg arkadaşı için lobi faaliyetleri yürüttü

Harris’in hapis cezası 2028’e kadardı (AFP)

Donald Trump, ünlü rapçi Snoop Dogg'un yakın arkadaşı kokain kaçakçısı ve cinayete teşebbüs hükümlüsü Michael "Harry O" Harris'i affetti. İki yakın arkadaş Dr. Dre ve Suge Knight gibi isimlerle 1990'larda Amerikan rap camiasında büyük rol oynayan müzik şirketi Death Raw Records'un kuruluşunda rol oynamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başkanlık affı, Snoop Dogg'un girişimleri sonucu geldi. Daha önce Trump'ın seçimi kazanması halinde ülkeyi terk edeceğini iddia eden, "Trump'ı s*****" diyen ve hakkında "Lanet ırkçı" ifadelerini kullanan Snoop Dogg'un, Harris'in affı için lobi faaliyetleri yürüttüğü ortaya çıkmıştı.

The Daily Beast'in haberine göre, 49 yaşındaki ünlü rapçi, Harris konusunu 26 Aralık'ta Weldon Angelos'la paylaştı. Trump, aralıkta eski müzik yapımcısı Angelos için de başkanlık affı çıkarmıştı. Konuyu inceleyen Angelos, kendisinin affedilmesinde büyük rol oynayan Alice Johnson'la Harris için görüştü. Zira yargı reformu savunuculuğu yapan Johnson da Kim Kardashian'ın girişimleriyle 2018'de affedilmişti.

Johnson Harris'in affına dair Trump'ın kızı Ivanka Trump, damadı ve danışmanı Jared Kushner ve Beyaz Saray Genel Sekreteri Mark Meadows'la konuştuğunu, Trump'ın davayı incelediğini açıkladı ve şu sözleri kullandı:

Başkan bu davanın benim için ne kadar önem arz ettiğini biliyor. Michael Harris'in davasını, hikayesini ve yaşadıklarını incelediğinizde… Bu çok haksız bir dava.

Johnson, Snoop Dogg'un geçmişteki açıklamalarına rağmen Trump'ın şimdiye kadar affettiği kişiler konusunda ona minnettar olduğunu ve şu mesajı gönderdiğini söyledi:

Bazı kardeşlerimize yaptıklarınız için minnettarım, Harris'i serbest bırakmasanız bile.

New York Post'un bildirdiğine göre, daha sonra Snoop Dogg ve Angelos'la Zoom'dan görüşen Johnson, "Beyaz Saray'dan yeni bir çağrı aldım. Harris affediliyor. Eve geliyor kardeşim" dedi.

 

 

Bu kararın ardından gazeteye konuşan Snoop Dogg, Trump yönetimi hakkında "Oradayken harika işler yaptılar. Ayrılırken harika işler yaptılar. Yaptıklarını sevdiğimi bilmelerini sağlayın" sözlerini kullandı.

Angelos ise Harris'in kendisine "Tanrıya şükür. Tanrı büyüktür. Omuzlarımdan dünyanın bütün yükü kalkmış gibi hissediyorum" ifadelerini içeren bir e-posta attığını söyledi.

Harris'in avukatı Bruce Zucker, müvekkilinin cezasının "aşırı sert" olduğunu, serbest bırakılmasının geciktiğini, affedildiği için Snoop Dogg'a, Johnson'a ve Angelo'ya teşekkür ettiklerini söyledi.

 

Independent Türkçe, The Daily Beast, New York Post, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU