Akit yazarı: AYM üyesine soruşturma açılmalı

“Darbe hazırlıkları, hep bu çığırtkanlıklarla başlar. Hep böyle masum gibi gösterilen söylemlerle başlatılır”

Fotoğraf: AA

Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, “Işıklar yanıyor” paylaşımıyla eleştirilen ve daha sonra yanlış anlaşıldığını belirterek özür dileyen Anayasa Mahkemesi (AYM) üyesi Engin Yıldırım’a soruşturma açılması gerektiğini söyledi.

Karahasanoğlu, bugünkü köşe yazısında Yıldırım’la ilgili şunları söyledi:

Darbe hazırlıkları, hep bu çığırtkanlıklarla başlar.. Hep böyle masum gibi gösterilen söylemlerle başlatılır.. Birisi “Genç subaylar rahatsız” der.. Bir diğeri “Işıklar sabaha kadar yanıktı” der. Sonra bu geliştirilir, artık önlenemez hale gelince, darbenin kendisi ile de karşı karşıya kalırsınız.. Şimdi görev, Anayasa Mahkemesi’nde..

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AYM’nin dün yaptığı olağanüstü toplantıyı hatırlatan Karahasanoğlu, şöyle yazdı:

“Toplandık, ama bir karar çıkmadı” sızıntısı ile olayın zamana yayılarak, üstünün örtülmeye çalışılmasına artık kimse eyvallah etmez.. Derhal, hem iptal kararının gerekçesi yazılmadan anayasaya aykırı olarak basına sızdırılması olayı.. İlaveten, bir bakan ile “bisiklet tartışması”na girişilmesi olayı.. Son olarak da “Işıklar yanıyor” paylaşımı ile ilgili soruşturma, derhal açılmalıdır.. Ve şeffaf şekilde, bilgiler kamuoyu ile paylaşılmalıdır.. Aksi takdirde, Anayasa Mahkemesi’nin kendisi de tartışılır hale gelecektir..

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU