Tesla ağı çökünce araç sahipleri otomobillerine bağlanamadı

Gözlemciler şirketin tarihindeki en büyük kesintilerden birini yaşadığını söylüyor

Yatırımcılar Elon Musk'ın sunumu sonrası oluşan hayal kırıklığı sonucu birkaç saat içerisinde yaklaşık 50 milyar dolarlık hisse satışında bulunmuştu (Reuters)

Tesla ağının tamamen kesilmesi sebebiyle, araç sahipleri firmanın mobil uygulamasından otomobillerine bağlanamadı.

Alınan bilgilere göre, anahtar olarak telefonlarını kullanan araç sahipleri Bluetooth aracılığıyla otomobillerini açıp çalıştırabildi ama birçok özelliğe erişim sağlayamadı.

Gözlemciler Tesla'nın tarihindeki en büyük kesintilerden birini yaşadığını söylüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uluslararası kullanıcıların da ABD'dekilerle benzer güçlükler yaşadığını belirtmesiyle, ABD'nin Doğu yakası zaman dilimiyle 11:00 civarı (Türkiye saatiyle 18:00) başlayan sorunun küresel bir problem olduğu anlaşıldı.

İnsanlar, DownDetector.com isimli internet sitesine bırakılan yüzlerce şikayette, mobil uygulamalarını kullanamadıklarını ve Tesla müşteri hizmetleri çağrı hattına ulaşamadıklarını belirtti.

Electrek.co'nun bildirdiğine göre, Tesla'nın dahili sistemleri de devre dışı kalırken, şirket çalışanları geçici olarak sipariş ve teslimat işlemlerini yürütemedi.

Tesla güneş paneli ve Powerwall panel sahipleri de ürünlerine bağlanamadı.

Bazı bağlantılar 30 dakika içinde tekrar kurulabildi.

Bloomberg.com'a göre kesinti haberleri sonrası şirketin borsadaki hisseleri yüzde 9,7 oranına kadar düşüş göstererek 383 dolara (yaklaşık 2 bin 900 TL) indi.

Tesla hisseleri, şirketin Batarya Günü sunumunun Wall Street'i etkileyememesinin ardından, çarşamba günü zaten büyük düşüş yaşıyordu.

Tesla'nın sahibi Elon Musk, Batarya Günü'nde yaptığı konuşmada üç yıl içinde 25 bin dolarlık (yaklaşık 190 bin TL) elektrikli araç üretmeyi ve batarya maliyetlerini yarı yarıya düşürmeyi hedeflediklerini açıklamıştı.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU