Yılmaz Özdil: Sözcü'nün Anadolu Ajansı'nı okurlara şikayet etmek yerine, aboneliğini kendisinin iptal etmesi gerekirdi

Özdil, gazetesiyle AA arasında yaşanan çeviri krizine dair bir yazı kaleme aldı. Özdil, ajansın artık devletin haber ajansı olmadığını ifade etti

Fotoğraf: Sözcü

Yılmaz Özdil: Sözcü'nün Anadolu Ajansı'nı okurlara şikayet etmek yerine, aboneliğini kendisinin iptal etmesi gerekirdi

Sözcü gazetesinin ‘Hani demokrasi, hani özgürlük’ sözleriyle tepki gösterdiği Anadolu Ajansı’nın (AA) gazetenin aboneliğini iptal etmesi tartışması sürüyor. 

Gazetenin yazarı Yılmaz Özdil, AA’ya dair bugünkü köşesinde bir yazı kaleme aldı, yaşananlara tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özdil, “Sözcü'nün Anadolu Ajansı'nı okurlara şikayet etmek yerine, zaten çoktan Anadolu Ajansı aboneliğini kendisinin iptal etmesi gerekirdi” dedi.

“Anadolu Ajansı artık devletin haber ajansı filan değildir, sarayın borazanıdır” ifadesini kullanan Özdil, “Halkın doğru haber alma hakkını savunuyorsak, Anadolu Ajansı'nın haberlerini kullanmak değil, kullanmamak gazeteciliktir” görüşünü savundu.

Sözcü’deki “Yılmaz Özdil yazdı: aa” başlıklı yazısında “Akp türevi iktidarlar en büyük gücünü, yandaş medyadan alır” diyen Özdil, şu ifadeleri kullandı:

Akp türevi iktidarların en büyük korkusu, yandaş medyanın okunmaması-seyredilmemesidir! Ve, yandaş medyanın varlık sebebi de, aslında zannedildiği gibi iktidar değildir… Ahmak gibi bunları muhatap alan muhalefettir. Dolayısıyla… Sözcü'nün Anadolu Ajansı'nı okurlara şikayet etmek yerine, zaten çoktan Anadolu Ajansı aboneliğini kendisinin iptal etmesi gerekirdi.

37 senelik profesyonel iletişimci olduğunu ifade eden Özdil yazısında şöyle devam etti:

Yandaş medyayı görmezden gelin… En geç altı ay sonra akp makepe kalmadığını görürsünüz. Üstelik… Milleti alenen soyanların “günah işleme özgürlüğü” varsa, bizlerin de “seyretmeme özgürlüğümüz” olabilmeli değil mi?

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU