Rekortmen korku filmi izlenme listelerini kasıp kavuruyor

Stephen King filmden "gözlerini alamadığını" söylemişti

Bütçesi 2 milyon doların altında olan film, dünya çapında 15 milyon dolardan fazla hasılat yaptı (IFC)

2024'ün en çok konuşulan korku filmleri arasında başı çeken Şeytanla Bir Gece (Late Night with the Devil) başarıya doymuyor.

1977'de Cadılar Bayramı sırasında geçen film, bir sohbet programında yaşananları konu alıyor. 

Korku filmi, Gece Baykuşları adlı programın sunucusu Jack Delroy'un, eşinin ölümünün ardından düşen reytingleri artırmak için bilmeden şeytanı masum izleyicilerin oturma odalarına salmasını anlatıyor.

Övgüler ticari başarı getirdi

Şeytanla Bir Gece, sinemalarda gösterime girmeden önce hem eleştirmenlerden hem de Stephen King gibi usta isimlerden olumlu yorumlar almıştı. Bu da düşük bütçeli korku filmi için büyük bir ticari başarıya dönüştürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

David Dastmalchian'ın başrolde yer aldığı doğaüstü korku filmi, SXSW ile başlayan festival turu ve dünyanın dört bir yanındaki gösterimlerinde büyük beğeni toplayarak, 15 milyon doların üzerinde gişe hasılatı elde etmişti. 

Colin ve Cameron Cairnes tarafından yazılan, yönetilen ve kurgulanan bağımsız film, sinemalarda gösterime girdikten yaklaşık 8 ay sonra yayın platformu Hulu'da popüler oldu.

Hulu'da gösterilmeye başlayan yapım, yayıncı kuruluşun en çok izlenen filmler listesinde 4. sıraya yerleşti.

Zirveye oynayan düşük bütçeli yapım, sinemalarda gösterime girdiğindeyse gişede ilk üç gününde 2,8 milyon dolar kazanarak dağıtımcısı IFC Films için rekor kırmıştı.

Eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da da kusursuza yakın bir puan elde eden Late Night with the Devil, 230 sinema yazarının yorumlarına göre 100 üzerinden 97 puana sahip.

Çok satan romanlarıyla ünlü korku üstadı Stephen King, Avustralya yapımı filmden "gözlerini alamadığını" söylemişti.
 

Independent Türkçe, ScrenRant, MovieWeb

DAHA FAZLA HABER OKU