Ilia Topuria, Max Holloway'i nakavt ederek UFC tüysıklet kemerini korudu

Topuria'nın ilk kemer savunması başarılı geçti ve Holloway'i nakavt eden ilk dövüşçü oldu

Max Holloway (solda) ve Ilia Topuria (AP)

Max Holloway'i tarihi bir nakavatla yenen Ilia Topuria, UFC 308'de tüysıklet şampiyonu unvanıyla yoluna sorunsuz bir şekilde devam etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gergin ve çekişmeli geçen iki raundun ardından Topuria, üçüncü rauntta Holloway'i sağ kroşeyle sarstı ve ardından sol kroşeyle eski şampiyonu yere düşürdü.

27 yaşındaki Topuria daha sonra yere atlayarak rakibine hızla vurmaya başlayıp maçı bitirdi ve 32 yaşındaki Hawaiiliyi nakavt eden ilk dövüşçü oldu.

Böylece Topuria, uzun süredir kemerini koruyan Alexander Volkanovski'yi nakavt ettiği şubattaki unvan maçı galibiyetinin üzerine bir yenisini daha eklemiş oldu.

Cumartesi günü Abu Dabi'de elde ettiği sonuçla Topuria yenilgisizliğini korudu ve Gürcü asıllı İspanyol dövüşçü profesyonel kariyerini 16-0'a yükseldi.

Topuria galibiyetinin ardından Octagon'da "Vay canına, dürüst olmak gerekirse ne diyeceğimi bilmiyorum" dedi.

Max Holloway gibi bir efsaneyi yenmek...

Kariyerimde bana çok ilham verdi, gelecek nesil için harika bir örnek oldu. Umarım ben de gelecek nesile onun bana örnek oluşunun küçük bir parçası kadar örnek olurum.

Onu birçok yumrukla yakaladım ama tam olarak o sağ yumrukta bunu hissettim. Bunu yüzünde gördüm. Geri adım atmaya başladı ve Max Holloway'de bunu çok sık göremezsiniz.

Kardeşim köşeden bana 'Bastırmaya devam et' dedi. Ve sonunda nakavtı aldım.

Daha sonra kafese Volkanovski girdi. Birbirlerine karşılıklı saygı gösterdiler ve Topuria, Avustralyalıya rövanş maçı teklif etme sözü verdi.

Topuria, 35 yaşındaki Volkanovski'ye "Bunu tekrar yapacağız, bunu hak ediyorsun" dedi ve ring kenarında bulunan, unvan maçı için yükselen rakibi Diego Lopes'e de teşekkür etti.

UFC 308'in diğer ana müsabakasında ortasıklet karşılaşmasının ilk raundunda eski şampiyon Robert Whittaker'ı pes ettiren  Khamzat Chimaev de yenilmezliğini sürdürdü.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU