Google'dan "nude" önlemi: Çıplak fotoğraf paylaşımına "kasis" getiriliyor

Özellik, yanlışlıkla yapılan paylaşımları durdurmak için bir "kasis" ekliyor

(AP)

Google, çıplak fotoğrafların paylaşımını sınırlamayı amaçlayan araçlar da dahil bir dizi yeni güvenlik özelliği ekledi.

İsteğe bağlı özellik, çıplaklık içerebilecek içeriği bulanıklaştırıyor ve ayrıca kişilerin göndermekte emin olmalarını sağlamanın yollarını arıyor.

Telefonda bu tür fotoğrafları tespit edebilen araçlar kullanıyor, böylece insanların gizliliği korunuyor.

Şirket, "Tüm bunlar, gizliliğinizi korumak ve uçtan uca şifrelenmiş mesaj içeriğini yalnızca gönderen ve alıcıya özel tutmak için cihazda gerçekleşir" diyor.

Hassas İçerik Uyarıları, Google'ın fotoğraflarınızın içeriğine erişmesine izin vermez ve Google çıplaklığın tespit edilmiş olabileceğini bilmez.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu özellik açıldığında, çıplaklık içerebilecek fotoğrafları görüntülenmeden önce tespit ediyor ve kişilerin görüntülemek istediğinden emin olup olmadığını kontrol etmek için "kasis" ekliyor.

Aynı şey, birisi böyle bir fotoğrafı paylaşmak ya da iletmek istediğinde de geçerli. Şirket, daha sonra kasisin "kullanıcılara çıplak fotoğraf göndermenin risklerini hatırlatmak ve yanlışlıkla paylaşımları önlemek" için bağlantılar ve kaynaklar içereceğini söylüyor.

Bu özellik yetişkinlerde isteğe bağlı, 18 yaşından küçüklerdeyse otomatik olarak açık olacak. Gelecek aylarda Android 9 veya sonraki sürümleri çalıştıran cihazlara ve Google Mesajlar'a gelecek.

Sözkonusu özellik, iPhone'daki benzer özelliklerden sonra geliyor; bu özellik de cihazdaki bu tür fotoğrafları tespit ediyor ve ardından kişilerin bunları uyarılmadan ya da görüntülemek istediklerinden emin olmadan açmamasını sağlamak için bulanıklaştırıyor.

Bu güncellemelerin yanında, siber güvenlik farkındalık ayının bir parçası olarak Google, kullanıcıları dolandırıcılık mesajlarını tespit etmeye ve onlar hakkında uyarmaya çalışacak, aynı şeyi tehlikeli bağlantılar için de yapacak. Bilinmeyen uluslararası gönderenlerden mesaj gelmesini kapatmaya izin verecek ve insanlara gerçekten düşündükleri kişilerle mesajlaştıklarını kontrol etme yolları sunacak.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU