Vahşi korku filmi, Altın Küre'de komedi/müzikal dalında yarışacak

Cevher'in yıldızı Demi Moore, En İyi Kadın Oyuncu dalında popüler bir aday

Demi Moore, Cevher'de (Mubi)

Cevher (The Substance) bu yılın Altın Küre Ödülleri'ne komedi/müzikal dalında başvurdu.

Fransız sinemacı Coralie Fargeat'nın, Demi Moore'un canlandırdığı yaşlanan bir film yıldızını konu alan kara mizahlı yapımı o kadar uç noktalarda ki dünyanın farklı yerlerinde izleyiciler toplu olarak salonu terk etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Hollywood Reporter, Moore ve filmin yapımcılarının arasında, Cevher'in 2025 Altın Küre Ödüllerine drama mı komedi/müzikal dalında mı başvurması gerektiğine dair hararetli bir tartışma yaşandığını aktardı.

Adaylıklar henüz açıklanmadığı halde bu karar, Moore'un geceden ödülle ayrılma ihtimalini etkileyebilir. Mevcut durumda Moore'un, Anora'da rol alan Mikey Madison ve Emilia Pérez'de oynayan Karla Sofía Gascón'la yarışması bekleniyor. Film drama kategorisine dahil edilseydi Moore büyük olasılıkla Maria'da yer alan Angelina Jolie ve Yandaki Oda'dan (The Room Next Door) Tilda Swinton'la karşı karşıya olurdu.

Dağıtımını Mubi'nin üstlendiği film; Moore'un canlandırdığı karakterin, kendisinin daha genç bir halini yaratmak için karaborsa ilaç almasını anlatıyor. Karakterin genç halini Margaret Qualley oynuyor.

Filmin ilgi çekici konusu, belli ki olayların ne kadar uç noktalara varacağına hazırlıklı olmayan sinemaseverleri cezbetmişti. The Independent daha önce Cevher için "türün meraklılarını bile şoka uğratacak yerlere giden bir beden korkusu (body horror) filmi" demişti.

Filmi izledikten sonra bir sinemasever X'te (Twitter) şöyle yazmıştı:

Cevher hakkındaki değerlendirmem şöyle, insanlar gösterimden çıkıp gitti ve bildiğim kadarıyla bunun yaşanma ihtimali olan yeterince film yok.

Başka bir kullanıcı ise şöyle demişti:

Bazıları dün gece katıldığımız Cevher gösteriminden çıktı. Şimdiye dek izlediğim en şiddet dolu filmlerden biriydi.

Bir kişi de "Binlerce film izledim ve çok zor şoke olurum ama bu muhteşem çarpık film son derece çılgıncaydı" diye eklemişti.

Cevher herkesin kaldırabileceği bir şey değil (ben izlerken birkaç kişi filmin ortasında çıktı) ama şimdiden kült bir klasik. Benden söylemesi.

Filmin sonuna kadar dayanabilenler tanık oldukları şey karşısında sarsılmış ve bir X kullanıcısı şöyle yazmıştı:

Cevher bittikten sonra jenerik akarken tüm salon tamamen sessiz ve hareketsizdi ve biri 'Herkes iyi mi?' diye sorunca herkes bir ağızdan 'Hayır' dedi.

Filmin fikir ayrılığı yaratan doğasına vurgu yapan bir gönderideyse şöyle yazıyordu:

Cevher bir sinemada izlediğim ve sonunda herkesin alkışladığı tek film. İki kişi 20 dakika geçmişken çıktı. Daha sonra üç kişi daha çıktı.

Cevher, 1 Kasım'da sinemalarda.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU