Stephen King'in meşhur romanı dizi oluyor

Netflix'in popüler korku dizilerinin yaratıcısı uyarlayacak

Yönetmen koltuğunda Brian De Palma'nın oturduğu Günah Tohumu, 2 milyon doların altında bir bütçeyle 30 milyon doların üzerinde hasılat elde etmişti (United Artists)

Korku efsanesi Stephen King'in Göz (Carrie) adlı romanı bir kez daha uyarlanıyor; bu kez dizi formatında.

Amazon MGM Stüdyoları, King'in daha önce 4 sinema filmine temel oluşturan 1974 tarihli romanından uyarlanacak bir dizi geliştiriyor. 

Mike Flanagan uyarlayacak

Netflix'in Usher Evi'nin Çöküşü (The Fall of the House of Usher), Gece Yarısı Ayini (Midnight Mass) ve The Haunting: Tepedeki Ev (The Haunting of Hill House) gibi korku dizilerinin yaratıcısı Mike Flanagan, meşhur kitabı uyarlayacak ve Trevor Macy'yle birlikte yürütücü yapımcılık görevini üstlenecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizinin Amazon Prime Video'da yayına girmesi planlanıyor.

Flanagan daha önce King'in birçok eserini uyarlamıştı. Bunlar arasında Toronto Uluslararası Film Festivali'nde İzleyici Ödülü kazanan The Life of Chuck, Cinnet'in (The Shining) devam filmi Doktor Uyku (Doctor Sleep) ve Oyun (Gerald's Game) yer alıyor. 

Amazon MGM Stüdyoları projeyi, hayatını otoriter bir annenin hakimiyetinde inzivada geçiren liseli Carrie White'ı merkeze alan hikayenin "cesur ve güncel yeniden canlandırması" diye tanımlıyor. 

Babasının ani ölümünün ardından devlet lisesine gitmeye başlayan Carrie, burada zorbalığın kurbanı oluyor ve telekinetik güçlerini keşfediyor.

Tüm zamanların en iyi korku filmlerinden biri

Yönetmen Brian De Palma, Göz'ü orijinal ismi Carrie'ye sadık kalarak beyazperdeye uyarlamış, film Türkiye'de Günah Tohumu adıyla gösterilmişti. 1976 yapımı filmin başrollerini Sissy Spacek'le Piper Laurie paylaşmıştı. İki dalda Oscar adaylığı da elde eden Günah Tohumu, halen tüm zamanların en iyi korku filmlerinden biri olarak gösteriliyor.

Bir devam filmi olan Günah Tohumu 2 (The Rage: Carrie 2), 23 yıl sonra gelmişti. Kitap ayrıca NBC'de 2002'de bir televizyon filmi ve 2013'te gösterime giren bir yeniden çevrim için kaynak malzeme olmuştu.


Independent Türkçe, Variety, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU