Manchester United efsanesi, "skandal" Alex Ferguson kararını eleştirdi

Ferguson'a yıllık 2 milyon sterlin (yaklaşık 90 milyon) olan kulüp elçisi sözleşmesinin gelecek sezon yenilenmeyeceği söylendi

(AP)

Eric Cantona, Sör Alex Ferguson'ın yıllık 2 milyon sterlinlik (yaklaşık 90 milyon TL) kulüp elçiliği sözleşmesini feshetme karar nedeniyle Manchester United'ın Ineos sahiplerini sert sözlerle eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu hamle, kulübün sahipleri Ineos'un ve Britanyalı milyarder Sör Jim Ratcliffe'in perde arkasındaki maliyet azaltma girişimlerinin bir parçası. Ratcliffe ayrıca, çalışanlarına yazın 250 kişinin işten çıkarılacağını da söylemişti.

Ferguson'ın takıma dahil ettiği ve İskoç'un yönetimi altında kulübün ilk lig şampiyonluğunu kazanmasına yardımcı olan United efsanesi Cantona, karara sosyal medyadan tepki gösterdi.

Fransız, Instagram'daki paylaşımında "Sör Alex Ferguson, ölene dek kulüpte istediği her şeyi yapabilmeli" yazdı.

Büyük bir saygısızlık. Tam bir skandal. Sör Alex Ferguson sonsuza dek benim patronum olacak. Onların hepsini de koca bir b** çuvalına atacağım!

Kulüp yetkilileriyle efsanevi eski teknik direktör arasında yapılan, The Independent'ın izlenimiyle dostane olan görüşmeler sonucunda 83 yaşındaki Ferguson, Old Trafford stadyumunda bağımsız yönetim kurulu üyesi pozisyonunu üstlenecek.

Sezon dışında oyunculara 200 milyon sterlinden biraz daha fazla (yaklaşık 9 milyar TL) harcanmasına rağmen Premier Lig'in geçen sezonunu en kötü performansıyla 8. sırada bitiren United, halihazırda 14. sırada yer alıyor.

Eleştirilen Hollandalı teknik direktör Erik ten Hag'ın 2022-23 sezonu başlamadan göreve gelmesinden bu yana, yeni oyunculara yaklaşık 600 milyon sterlin (26 milyar TL) harcandı.

Geçen ay United, 30 Haziran 2024'te yıl sonunda 113,2 milyon sterlinlik (yaklaşık 5 milyar TL) zarar açıklamıştı ama kulüp, Premier Lig'in ihlallerin puan kesintileriyle cezalandırılabildiği kârlılık ve sürdürülebilirlik kurallarına (PSR) uydukları konusunda ısrarcıydı.

Kulüp daha sürdürülebilir bir mali yapı oturtmak için çalışıyor ve bir dizi maliyet düşürme önlemi almıştı. İşten çıkarmalarla bağlantılı tazminatların aşağı yukarı 10 milyon sterlin (yaklaşık 445 milyon TL) tutacağını söylemişlerdi.

Maliyeti azaltma önlemlerinin toplamda 40 ila 45 milyon sterlin (yaklaşık 1,7 ila 2 milyar TL) tasarruf sağlaması bekleniyor ve kulüp, bunun United'ın 2025 ve 2026'daki ekonomik sonuçlarına olumlu etki edeceğini düşünüyor.

PA'dan da yararlanılmıştır


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU