98 puanlı gişe canavarının devamı çekilecek

Dünya çapındaki hasılatı 100 milyon doları aştı

DreamWorks Animation yapımı film, Türkiye'de 8 Kasımda gösterime girecek (Universal Pictures)

Gişede fırtına gibi esen animasyonun yönetmeni müjdeyi verdi...

Geçen hafta sonu dünya çapındaki hasılatı 100 milyon doları aşan Vahşi Robot'un (The Wild Robot) yönetmeni Chris Sanders, Deadline'a filmin devamının yolda olduğunu açıkladı.

"Yüzde 100 evet"

Vahşi Robot'un devam filminin halihazırda geliştirilmekte olduğunu doğrulayan Sanders, "Yüzde 100 evet, kesinlikle ikinci bir film için planlarımız var" dedi.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin (How to Train Your Dragon) ve Lilo ve Stiç'i (Lilo & Stitch) de çeken Sanders, devam filminin yönetmenliğini de üstlenecek.

Daha önce üç kez Oscar'a aday olan sinemacının son filmi Vahşi Robot, ıssız bir adaya düşen ve zorlu çevre koşullarına uyum sağlamayı öğrenmesi gereken bir robotun, yavaş yavaş adadaki hayvanlarla ilişki kurmasını ve yetim bir kaz yavrusunu evlat edinmesini konu alıyor.

Hem eleştirmenlerin hem de sinemaseverlerin hayran kaldığı film, övgü dolu yorumlar ve kusursuza yakın puanlar almayı başardı. Eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da hem sinema yazarlarından hem de izleyicilerden 100 üzerinden 98 puan almayı başaran animasyonun IMDb puanıysa 10 üzerinden 8,5.

Oscarlı yıldız seslendiriyor

Peter Brown'ın aynı adlı ödüllü çok satan kitabından uyarlanan filmde, Roz adlı robotu Oscarlı aktris Lupita Nyong'o seslendiriyor.
 


Vahşi Robot, Brown tarafından kaleme alınan üçlemenin ilk kitabı. Serinin ikinci kitabıysa Vahşi Robot Kaçıyor (The Wild Robot Escapes) adını taşıyor.

Filmdeki performansından bahseden Nyong'o, "Alexa ve Siri gibi yapay zeka seslerini" incelediğini söylemişti. 

"Başlangıç noktası buydu"

"Alexa, Siri ya da TikTok ve Instagram'daki o çok olumlu ve hiçbir şeyin yanlış olmadığı sesleri biliyorsunuz" diyen aktris sözlerini şöyle sürdürmüştü:

Roz'un kendini ifade etme yolculuğunun başlangıç noktası buydu.

Prömiyeri 8 Eylül'de 49. Toronto Uluslararası Film Festivali'nde yapılan animasyonun seslendirme kadrosunda ayrıca Pedro Pascal, Catherine O'Hara, Stephanie Hsu ve Bill Nighy yer alıyor.


Independent Türkçe, Deadline, Empire

DAHA FAZLA HABER OKU