Halle Berry, kendisini kandıran stüdyoyu ifşa eden yönetmene teşekkür etti

Oscar ödüllü oyuncu "Karanlığa ışık tuttuğun için teşekkürler Matthew Vaughn" dedi

 Halle Berry, X-Men: Son Direniş'te Storm rolünde (20th Century Fox)

Halle Berry, X-Men: Son Direniş'te (X-Men: The Last Stand) Storm karakterini yeniden canlandırması için kandırıldığını öğrendikten sonra arkasından çevrilen "karanlık işler" hakkında konuştu.

Brett Ratner'ın yönettiği 2006 yapımı film, 2000'deki X-Men ve 2003'deki X2'nin ardından ilk üçlemenin son parçasıydı. Berry, ilk iki filmde hava durumunu kontrol eden mutantı canlandırmıştı.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlk başta filmi yönetmesi planlanan Matthew Vaughn, istifa etme sebebinin dağıtımcı 20th Century Fox'un Berry'yi devam filmine katılmaya ikna etme yöntemini öğrenmesinden kaynaklandığını 2023'te açıklamıştı.

Göster Gününü'de (Kick-Ass) ve Kingsman serisinde de çalışan yönetmen, Berry'nin X-Men: Son Direniş'te yer almaya, açılış sahnesinde onun karakterine öncelik veren sahte bir senaryo kullanılarak ikna edildiğini ileri sürmüştü.

New York'taki Comic-Con'da konuşan Vaughn, seyircilere şöyle anlatmıştı:

Bu gerçek bir hikaye ve anlatmamam gerekiyorsa da umurumda değil. Hollywood gerçekten politik ve tuhaf. Bir yöneticinin ofisine gittim ve bir X3 senaryosu gördüm. Çok daha kalındı. 'Bu taslak ne?' diye sordum. 'Onu kafana takma' dedi.

Ben de senaryoyu elime alıp ilk sayfayı açtım. 'Afrika. Çocuklar susuzluktan ölüyor ve Storm bu çocukları kurtarmak için bir fırtına yaratıyor' yazıyordu. Bunun epey havalı bir fikir olduğunu düşündüm.

Vaughn şöyle devam etmişti:

'Bu da ne?' diye sordum. 'Bu Halle Berry'nin senaryosu çünkü henüz sözleşmeyi imzalamadı. Olmasını istediği şey bu. O imzalar imzalamaz bunu çöpe atacağız' dedi.

'Eğer Storm'u oynayan Oscar ödüllü bir kadın oyuncuya bunu yapacaksanız istifa ediyorum' diye düşündüm.

Berry filmde yer aldı ama rolü kabul etmesi için kullanılan taktikten habersiz gibi görünüyordu.

John Wick'in yıldızı, Vaughn'un iddialarını öğrendikten sonra 5 Ekim'de bu açıklamayla ilgili bir TikTok paylaşarak şöyle dedi:

Asla arkandan nasıl karanlık işler çevrildiğini bilemiyorsun! Karanlığa ışık tuttuğun için teşekkürler Matthew Vaughn.

Vaughn, X-Men: Son Direniş yerine Yıldız Tozu'nu (Stardust) yönetmiş ama 2011'de X-Men: Birinci Sınıf (X-Men: First Class) için geri dönmüştü.

Berry, 2014'te Bryan Singer'ın yönettiği X-Men: Geçmiş Günler Gelecek'te (X-Men: Days of Future Past) Storm'u yeniden canlandırmıştı.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU