Ünlü yönetmen, Stranger Things'le emeklilikten nasıl döndü?

2013'ten beri yönetmen koltuğuna oturmamıştı

Stranger Things'in 4. sezonu, dünya çapında 140 milyon kez izlendi (Netflix)

Sinemaseverlerin favori filmlerinden Esaretin Bedeli'nin (The Shawshank Redemption) yönetmeni Frank Darabont, Stranger Things'in 5. sezonundaki birkaç bölümü yönetmenin, kendisini 11 yıl sonra emekliliğinden nasıl döndürdüğünü açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Büyük beğeni toplayan filmleriyle defalarca prestijli ödüllere aday gösterilen Darabont, Stephen King'in 1982 tarihli eseri Esaretin Bedeli'ni (Rita Hayworth and Shawshank Redemption) beyazperdeye uyarlamıştı. 

Darabont, daha sonra diğer King uyarlamaları Yeşil Yol (The Green Mile) ve Öldüren Sis'i (The Mist) de yönetmişti. 

Darabont'un televizyon alanındaki çalışmaları arasında, pilot bölümünü geliştirdiği The Walking Dead'in ilk sezonlarındaki yönetici yapımcılık görevi de yer alıyor.

"Beni emeklilikten döndüren şey..."

Stranger Things'in 5. ve son sezonuyla birlikte 11 yıllık emekliliğinin ardından yönetmenliğe dönen Darabont, Daily Beast'e dizinin kendisini mesleğe nasıl geri getirdiğini anlattı. 

Ünlü sinemacı, hem kendisinin hem de eşinin uzun süredir dizinin hayranı olduğunu da itiraf etti.

Beni emeklilikten asıl döndüren şey, eşimin ve benim bu diziyi gerçekten sevmemiz oldu. Stranger Things'de çok fazla yürek var. Bu pozitiflik benim gerçekten karşılık verdiğim bir şey...

Darabont, Stranger Things'in ardından kalıcı olarak yönetmenliğe dönme ihtimalini de göz ardı etmedi.

Kim bilir? İşi özlemedim ama sette yaratıcı insanlarla birlikte olmayı özledim.

65 yaşındaki Darabont, en son 2013'te Jon Bernthal, Milo Ventimiglia, Neal McDonough ve Alexa Davalos'u buluşturan Emmy adayı suç dizisi Mob City'nin 4 bölümünü yönetmişti. 

Darabont'un son uzun metrajlı filmiyse, Thomas Jane ve Laurie Holden'ın başrolleri paylaştığı 2007 yapımı gerilim filmi Öldüren Sis.


Independent Türkçe, ScreenRant, Daily Beast

DAHA FAZLA HABER OKU