Stranger Things'in yıldızının romanı film oluyor

Netflix'te yayına girecek

4. sezonu dünya çapında 140 milyon kez izlennen Stranger Things'in final bölümlerinin, 2025'in ortalarında gösterime gireceği tahmin ediliyor (Netflix)

Final yapmaya hazırlanan rekortmen bilimkurgu Stranger Things'in yıldızı Millie Bobby Brown, ilk romanı Nineteen Steps'i (On Dokuz Adım)  Netflix'te uzun metrajlı bir filme dönüştürmeyi planlıyor.

20 yaşındaki Brown'ın yayın deviyle yakın bağları var çünkü kendisini üne kavuşturan popüler diziye ev sahipliği yapıyor. 

Britanyalı aktris, Sherlock Holmes'un spinoff dizisi Enola Holmes ve fantastik macera Damsel'de de Netflix'le çalışmıştı.

Büyükannesinin hayatından esinlenmiş

Projenin haberini ilk duyuran Deadline'a göre Brown, şirketi PCMA Productions aracılığıyla Nineteen Things'in yapımcılığını üstlenecek ve film uyarlamasında rol almak için görüşmeler yapıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eylül 2023'te yayımlanan Nineteen Steps, II. Dünya Savaşı sırasında geçiyor ve Brown'ın büyükannesinin hayatından ilham alıyor. 

Hikaye, Londra'nın doğusundaki Bethnal Green mahallesinde yaşayan ve Ray adında Amerikalı bir havacıya aşık olan 18 yaşındaki Nellie Morris'i takip ediyor.

Variety'nin aktardığına göre Queen'in efsanevi solisti Freddie Mercury'nin hayatını anlatan Oscarlı Bohemian Rhapsody ve 2017 yapımı tarihi film En Karanlık Saat'in (Darkest Hour) senaristi Anthony McCarten, senaryoyu beyazperdeye uyarlıyor. 

Jonathan Eirich'in yapımcılığı üstleneceği filmde, Nick Reynolds ise yönetici yapımcı olarak görev yapacak.

İki kez Emmy'ye aday gösterildi

Brown, 2025'te 5. ve son sezonuyla veda etmesi beklenen Stranger Things'de canlandırdığı Eleven karakteriyle iki Emmy adaylığı elde etmişti.

Sırada, Anthony ve Joe Russo'nun yönettiği, Chris Pratt, Ke Huy Quan, Stanley Tucci ve Jenny Slate'le birlikte rol aldığı bilimkurgu macerası The Electric State var.


Independent Türkçe, Variety, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU