Jos Verstappen, Red Bull'un takım patronu Christian Horner'a saldırmayı sürdürüyor

Red Bull'un yıldız pilotu Max Verstappen'in babası, 2024 F1 sezonunun başında yaptığı açıklamada Horner'ın görevde kalması halinde Red Bull'un "patlayacağını" söylemişti

(Reuters)

Red Bull'un çok önemli çalışanlarından birkaç tanesinin son aylarda takımdan ayrılmasına tepki gösteren Jos Verstappen, "İşte bu konuda uyarmıştım" diyerek ısrar etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Red Bull'un üç kez F1 dünya şampiyonu olan pilotu Max Verstappen'in babası Jos, 2024 sezonunun büyük bölümünde Red Bull F1 patronu Christian Horner'la tartışma içine girmiş durumda.

Red Bull danışmanı Helmut Marko'nun Baba Verstappen'i desteklediği takım içindeki bölünme, Horner'ın bir kadın meslektaşına yönelik "uygunsuz davranışları" iddiasıyla ilgili soruşturma sürerken, martta Bahreyn'de düzenlenen sezonun ilk yarışında ortaya çıkmıştı. Horner herhangi bir yanlış davranışta bulunmaktan iki kez aklanmıştı.

Baba Verstappen o dönemde, geçen yıl F1 tarihinin en baskın sezonunda 22 yarışın 21'ini kazanan Red Bull'un, Horner'ın görevde kalması halinde "patlayacağını" söylemişti. Tasarım gurusu Adrian Newey, sportif direktör Jonathan Wheatley ve strateji şefi Will Courtenay'in yakın zamandaki ayrılıkları, Verstappen'in görüşünü destekliyor.

Verstappen martta şunları eklemişti:

Bu şekilde devam edemez. O pozisyonda kaldığı sürece burada bir gerilim olacak.

Şimdiyse son derece önemli ayrılıkların ardından ve McLaren'den Lando Norris, daha hızlı bir araçla dünya şampiyonasında oğlu Max'i kovalarken konuşan Verstappen, artık "çok fazla kişinin" takımdan ayrıldığında ısrar ediyor.

Jos, Motorsport.com'a, "Evet, ben de bu konuda uyarmıştım" diye konuştu.

Takım daha sonra 'Ah, önemli değil, başkası var' diyor. Ama artık çok fazla kişi [ayrılıyor].

Max'e her seferinde bu konuda soru soruluyor. Yani evet, bence halihazırda yaşananlar hiç iyi değil.

O [Horner] bunu hep geçiştiriyor.

Red Bull sözkonusu ayrılıklara, görev değişikliğinin bir parçası olarak Max'in yarış mühendisi Gianpiero Lambiase'nin terfi ettirilmesiyle birlikte teknik departmanını yeniden yapılandırarak yanıt verdi.

McLaren takımlar sıralamasında Red Bull'u geride bırakırken Norris, 8 yarıştır kazanamayan Verstappen'i 6 yarış kala 52 puan geriden takip ediyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/f1

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU