"15 milyar dolarlık" aktris gözünü yönetmenliğe dikti

"Hiç James Bond'u yöneten bir kadın görmedim"

72 yaşındaki yönetmen Jacques Audiard'ın yeni filmi Emilia Perez, 77. Cannes Film Festivali'nde 11 dakika boyunca ayakta alkışlanmıştı (Netflix)

Zoe Saldaña, filmleri gişede 15 milyar dolar kazanan bir oyuncu olarak 46 yaşında kariyerinin zirvesine ulaşmış durumda. Ancak Saldaña, yönetmen koltuğuna oturarak kariyerinde yeni bir döneme geçmeye hazır olduğunu söylüyor.

Galaksinin Koruyucuları (Guardians of the Galaxy) ve Avatar serilerinin yıldızı, bir aksiyon filmi çekmenin kendisine çok cazip geldiğini açıkladı.

"Aksiyon ve soygun filmiyle başlamayı çok isterim"

"Hiç James Bond'u yöneten bir kadın görmedim" diyen Saldaña, sözlerini şöyle sürdürdü:

Adalet'i (The Equalizer) seviyorum. Suç dizileri izliyorum. Soygun temaları her zaman ilgimi çekmiştir. Büyük Hesaplaşma (Heat) yılda en az bir kez izlemem ve analiz etmem gereken bir film. Michael Mann'in her şeyi bir araya getirme ve filmdeki herkesin bunu gerçekleştirme şekli... Dolayısıyla bir aksiyon ve soygun filmiyle başlamayı çok isterim.

Cannes'dan ödülle dönen müzikal suç draması Emilia Pérez'in yıldızı, Toronto Uluslararası Film Festivali CEO'su Cameron Bailey'yle yaptığı sohbet sırasında, kariyerinin bir sonraki adımları hakkında konuştu.

"Her şeyi yapabilirim"

Saldaña, alkışlar eşliğinde "Asla ama asla kendimi sınırlamıyorum. Her şeyi yapabilirim" diyerek ekledi: 

Tıpkı Ang Lee'nin Aşk ve Yaşam'de (Sense and Sensibility) yaptığı gibi değil mi? Günün birinde Jane Austen uyarlaması da çekebilirim. Asla bilemezsiniz.

Selena Gomez, Karla Sofía Gascón, Adriana Paz ve Saldaña'nın En İyi Kadın Oyuncu ödülünü paylaşarak Cannes'ı fethettiği Emilia Pérez'in Toronto'dan da eli boş dönmeyeceği söyleniyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fransız yönetmen Jacques Audiard'ın cüretkar İspanyolca filmi, kartel patronu Emilia'nın hikayesini merkeze alıyor. 

Emilia, gerçek cinsel kimliğini nihayet kabul edebilmek için ölmüş numarası yaparak yeni bir hayata başlamak istiyor. Kendisine yardımcı olması içinse avukat Rita'yı görevlendiriyor.

Emilia Perez, 1 Kasım'da sınırlı sayıda sinema salonunda gösterime girecek. Ardından 13 Kasım'dan itibaren Netflix'te izleyiciyle buluşacak. 

Müzikalin Türkiye'de gösterime girip girmeyeceğiyse henüz belli değil.


Independent Türkçe, Variety, CBR.com

DAHA FAZLA HABER OKU