Stephen King'den kitabının yeni uyarlamasına övgü

Film için "en iyi King uyarlaması olmaya aday" deniyor

(AP)

Stephen King, kitaplarından birinin uyarlaması olan yeni filme onay vererek bu yapımın "iyilerinden biri" olduğunu söyledi.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yazar daha çok Sadist (Misery), Medyum (The Shining), Göz (Carrie) ve Mahşer (The Stand) de dahil olmak üzere korku romanlarıyla tanınsa da kariyeri boyunca Esaretin Bedeli (Shawshank Redemption), Yeşil Yol (The Green Mile) ve Benimle Kal (Stand by Me) gibi o türün dışında kalan uzun öyküler de yazdı.

King'in 2020'deki koleksiyonu Kan Varsa'da (If It Bleeds) yer alan Chuck'ın Hayatı (The Life of Chuck) da bu uzun öykülerden biri. Öykünün film uyarlamasının yönetmenliğini, daha önce King'in romanları Oyun (Gerald's Game) ve Doktor Uyku'yu (Doctor Sleep) beyazperdeye aktaran The Haunting: Tepedeki Ev'in (The Haunting of Hill House) yaratıcısı Mike Flanagan üstlendi.

Film, cuma günü (6 Eylül) Toronto Uluslararası Film Festivali'nde (TIFF) ilk gösterimini gerçekleştirdi ve bu hafta kitaplarından 23'ünün Florida'da yasaklandığını öğrenen 76 yaşındaki King hayranlarına şöyle dedi:

Bu iyilerinden biri. Üzücü, biraz paranormal ama aynı zamanda neşeli ve hayatla barışık. Belki benden beklediğiniz şey bu değil ama işte böyle.

Filmde Tom Hiddleston, Chiwetel Ejiofor ve Karen Gillan'la birlikte rol alan Star Wars oyuncusu Mark Hamill, X'te (Twitter) yapım hakkında şöyle demişti:

Mike Flanagan'ın Stephen King'in uzun öyküsünden yola çıkarak yazıp yönettiği eşsiz, dokunaklı, türler arası ve hayat dolu Chuck'ın Hayatı, Mike ve Stephen'ın daha önce yaptığı hiçbir şeye benzemiyor.

Hamill, yapımı "iyi hissettiren bir kıyamet filmi" diye nitelendirmişti.
 

Stephen King, kitabının yeni uyarlamasını "iyilerinden biri" diyerek övdü (X/Twitter)
 

İzleyicilerden övgü toplayan filmi, TheWrap de "muhteşem" diye nitelendirirken Collider yapımın "King uyarlamaları arasında şimdiye kadar yapılmış en iyi film unvanını almaya aday" olduğu söylüyor.

Yıllar içinde King'in kitaplarından eleştirmenlerin yerden yere vurduğu bir dizi uyarlama yapıldı. Bunlar arasında Göz'ün 2013'de gösterime giren yeniden çevrimi, 2017 yapımı Kara Kule (The Dark Tower) ve Tepki'nin (Firestarter) 2022'deki güncel versiyonu yer alıyor.

King'in kendisinin de Stanley Kubrick'in Cinnet (The Shining) uyarlamasını sevmediği yaygın olarak biliniyor. 1980'deki yapımı geçmişte "içinde motoru olmayan büyük, güzel bir Cadillac" diye tarif etmiş ve yönetmenin (Jack Torrance'ı canlandıran Jack Nicholson'la birlikte rol alan Shelley Duvall'ın karakteri) Wendy versiyonunu "bir filmde yer almış en kadın düşmanı karakterlerden biri" diye nitelendirmişti.

Chuck'ın Hayatı'nın vizyona giriş tarihi henüz belli değil.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU