Linkin Park'ın yeni solisti, hakkındaki suçlamalara yanıt verdi

Chester Bennington'ın yerine gelen Armstrong, "Her zaman insanların içindeki iyiliği görmeye çalışıyorum ve onu yanlış değerlendirdim" dedi

(AP)

Linkin Park'ın yeni solisti Emily Armstrong, tecavüzden hüküm giymesiyle sonuçlanan cinsel saldırı davasında Danny Masterson'ı desteklemesi hakkında konuştu.

Solist Chester Bennington'ın hayatını kaybetmesinden 7 yıl sonra Armstrong, rock grubunun yeni ana vokalisti ilan edilmişti ve cuma günü (6 Eylül) şarkıcının, grubun en ünlü şarkılarını güçlü bir şekilde söylediği videoları internette dolaşıma girmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunun ardından Masterson'a suçlama yönelten Chrissie Carnell-Bixler'ın eşi Cedric Bixler-Zavala sosyal medyada, Ranch ve That '70s Show'un 2001 ila 2003'te üç kadına ilaç vererek tecavüz etmekle suçlanan yıldızını Armstrong'un savunduğunu ileri sürmüştü.

Hüküm giymesinden önce Ashton Kutcher ve Mila Kunis'in kendisine destek mektupları yazdığı Masterson, 2003'te iki kadına tecavüz etmekten suçlu bulunmuştu ama jüri, eski bir kız arkadaşının Kasım 2001'de gerçekleştiğini öne sürdüğü üçüncü suçlamaya dair bir karara varamamıştı. Geçen eylülde en az 30 yıl yatacağı müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Armstrong, aldığı tepkilere Masterson'ın ismini vermeden cevap verdiği bir açıklama paylaştı ve bir zamanlar "dost olarak gördüğü birini mahkemede desteklemesinin rica edildiğini" söyledi.
 

Linkin Park'ın yeni solisti Emily Armstrong, Danny Masterson'a desteği hakkında açıklama yaptı (Instagram)
 

Paylaşımda şöyle yazıyor:

Merhaba, ben Emily. Birçoğunuz için yeni biriyim ve geçmişte yaşanan bir şeyi açığa kavuşturmak istiyorum. İlk duruşmalardan birine gözlemci olarak katıldım. Kısa bir süre sonra bunu yapmamam gerektiğini anladım.

Her zaman insanların içindeki iyiliği görmeye çalışıyorum ve onu yanlış değerlendirdim. O günden beri onunla bir daha konuşmadım.

Armstrong şöyle devam ediyor:

En açık şekilde söylemek gerekirse: Kadınlara yönelik istismarı ya da şiddeti onaylamıyorum ve bu suçların mağdurlarına empati duyuyorum.

Cedric Bixler-Zavala, Masterson'a destek veriyor gibi göründüğü için Armstrong'u kınadığı ilk paylaşımında şöyle demişti:

Hayranların arkadaşın Danny Masterson'dan haberdar mı? Tecavüzcü arkadaşın.

Masterson'ın dava sürecinde, That '70s Show'daki rol arkadaşları Kutcher ve Kunis, oyuncunun "olağanüstü karakterine" kefil olmuş ve Yargıç Charlaine Olmedo'nun ona hoşgörü göstermesini dilemişti.

Kutcher, rol arkadaşını bir "rol modeli" ve "ihtiyacın olduğunda hep yanında duran biri" diye nitelendirmişti.

Masterson'ı destekledikleri için tepki alan evli çift, sonrasında bu mektuptan kaynaklanan pişmanlıkları dile getirdikleri bir videoyla özür dilemişti.

Kutcher "Danny Masterson adına yazdığımız karakter mektuplarının yol açtığı acının farkındayız" derken eşi Kunis "Mağdurları destekliyoruz. Bunu tarih boyunca yaptığımız çalışmalarla gösterdik ve gelecekte de yapmayı sürdüreceğiz" diye eklemişti.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU