Sinemaseverler her izlediklerinde ağlatan romantik dramaya övgüler yağdırıyor

"Mendil kutusunu unutmayın"

2016 yazında gösterime giren film, eleştirmenleri etkilemeyi başaramasa da sinemaseverlerin kalbini çalmış ve 20 milyon bütçesine karşılık 208 milyon dolar hasılat elde etmişti (Warner Bros)

Netflix izleyicileri, her izlediklerinde kendilerini ağlatacak kadar duygulandıran romantik dramayı birbirlerine öneriyor.

Facebook'ta 3,2 milyondan fazla üyesi bulunan Netflix Bangers grubundaki sinemaseverler, dramanın şimdiye kadar izledikleri en hüzünlü filmlerden biri olduğu görüşünde birleşiyor. 

Lou ve Will'in romantik hikayesi

Game Of Thrones'un yıldızı Emilia Clarke'a başrolde Sam Claflin'in eşlik ettiği Senden Önce Ben (Me Before You), Lou ve Will'in romantik hikayesini merkeze alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Film zengin, başarılı ve yakışıklı Will'in, talihsiz bir motosiklet kazası sonasında hayatının altüst oluşunu anlatıyor. Garsonluk yapan Lou ise işini kaybettiğinde Will'in bakıcısı olarak çalışmaya başlıyor. İkili önce anlaşamasa da zamanla birbirlerine alışıyor ve aralarında bir yakınlık doğuyor.

Yönetmen koltuğunda Thea Sharrock'un oturduğu filmde başrollerdeki Clarke ve Claflin'e Janet McTeer, Charles Dance, Vanessa Kirby ve Jenna Coleman eşlik ediyor.

Facebook grubundaki bir izleyici, filmle ilgili görüşlerini yazarken bir uyarıda bulunmayı da ihmal etmedi:

Gelmiş geçmiş en sevdiğim filmlerden biri! Eğer bunu izliyorsanız mendil kutusunu unutmayın!

"Her seferinde ağladım"

Başka bir sinemasever de uyarıyı yineledi:

Harika oyuncuları olan çok iyi bir film ama aynı zamanda göz yaşartıcı.

Başka biri kendi tecrübesinden örnek vererek, "En az 4 kez izledim, her seferinde ağladım" diye yazdı.

Bir sinemasever de şöyle dedi:

Bu filme bayılıyorum! Ama mendilleri hazırlayın.

Yazar Jojo Moyes'in 2012 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan filmin çekimleri, Galler'deki Pembroke Kalesi ve Buckinghamshire'daki Chenies Malikanesi de dahil olmak üzere Birleşik Krallık'ın çeşitli tarihi mekanlarında gerçekleştirilmişti. 

Eleştirmenleri etkileyemedi

Senden Önce Ben, gösterime girdiği dönemde hem olumlu hem de olumsuz yorumlar almıştı. Sinema yazarları filmi "engelli yaşamın gerçekleriyle hiç ilgilenmediği" gerekçesiyle eleştirmiş ve "basit bir formülü izlemekle" suçlanmıştı.

Film, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da ancak 54 puan alabilmişti. 

Benden Önce Sen, an itibarıyla Netflix Türkiye kitaplığında mevcut değil.


Independent Türkçe, Daily Mail, Rotten Tomatoes

DAHA FAZLA HABER OKU