36 yıldır beklenen devam filmi, prömiyerinde ayakta alkışlandı

Beterböcek Beterböcek 6 Eylül'de sinemalarda

Tim Burton'ın 1988 yapımı Beterböcek'inin (Beetlejuice) merakla beklenen devam filmi, çarşamba akşamı Venedik Film Festivali'ndeki prömiyerinde ayakta alkışlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Festivalde Burton'ın devam filmi ilk kez gösterildi ve yapımda orijinal rollerini tekrar canlandıran Michael Keaton, Winona Ryder ve Catherine O'Hara yeniden buluştu.

Beterböcek Beterböcek'te Jenna Ortega, Monica Belluci ve Willem Dafoe da rol alıyor.

Film bittiğinde seyirciler neredeyse 4 dakika boyunca alkışladı ve oyuncu kadrosu salonun balkonunda selam vermek üzere bir araya geldi.  

Film, açılışını genel anlamda olumlu eleştirilerle yapmıştı fakat The Independent'tan Geoffrey Macnab, orta halli iki yıldız verdiği yapımı "gelişigüzel bir çalışma" diye tarif etmişti.

Buradaki en iyi sahnelerden birkaç harika kısa film derlenebilir… Anarşik komedi bazı noktalarda şaşırtıcı derecede hantal bir duygusallığa alan açıyor, oyunculuksa kimi zaman beklentileri karşılamıyor.

Prömiyerden önce Burton, 2019 yapımı Dumbo vizyona girdikten sonra film çekmeye devam edeceğinden emin olmadığını ama popüler Netflix dizisi Wednesday'de çalışmanın "yaratıcılığıyla" bağını bulmasını sağladığını söylemişti.

Variety'ye konuşan Burton, "Gerçekten bilmiyordum. Bu, son filmim olabilir diye düşünüyordum, sahiden. Emekli olabilirdim veya… Yani, yeniden animatör olmazdım, o bitti" demişti.

Makas Eller'in (Edward Scissorhands) yönetmeni, Wednesday'in "yaratıcılığıyla yeniden bağ kurmasını" sağladığını söylemişti.

Aynı şekilde Burton geçen sene The Independent'a, Beterböcek'in devam filminde çalışmanın sinemacılığa duyduğu aşkı tazelediğini anlatmıştı.

Burton "Bu son filmden, Beterböcek 2'den gerçekten keyif aldım" demişti.

Her şeyden sıyrılıp düzgün kişilerle, oyuncularla ve kuklalarla çalışmanın temellerine geri dönmeye çalıştım. Film yapmayı sevme nedenime geri dönmek gibiydi.

Orijinal Beterböcek 74,7 milyon gişe hasılatı elde etmiş ve eleştirmenlerin beğenisini kazanmıştı. Devam filmininse ABD'deki açılışından sonra 65 ila 80 milyon dolara ulaşması bekleniyor.  

Beterböcek Beterböcek, Deetz ailesini Charles Deetz'in ölümünden sonra ailenin kır evinde bir araya getiriyor. Ryder'ın Delia karakteri, artık yetişkin ve kendi somurtkan ergen kızına, Ortega'nın canlandırdığı Astrid'e annelik yapıyor. Tıpkı Delia'nın onlarca yıl önce yaptığı gibi, Astrid de tavan arasındaki kasaba maketini buluyor ve Keaton'ın Beterböcek'ini özgür bırakarak kaosa yol açıyor.

Beterböcek Beterböcek 6 Eylül'de vizyonda.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU