Bilimkurgu soslu korku filmi gişeyi yıktı geçti

Bir günde 18 milyon dolar kazandı

Usta yönetmen Ridley Scott, Alien: Romulus'un yapımcıları arasında yer alıyor (20th Century Studios)

Meşhur serinin son halkası Alien: Romulus, Kuzey Amerika'da izleyicilerle buluştuğu 3 bin 800'ü aşkın sinema salonundan 18 milyon dolarlık bir hasılat elde etmeyi başardı. 

Sadece cuma günü bu kazanca ulaşan bilimkurgu soslu korku filminin, hafta sonu boyunca 40 ila 42 milyon dolarlık bir hasılata erişeceği tahmin ediliyor. 

Disney'in zaferi

Imax ve diğer premium geniş formatlı salonlarda da gösterime giren yapım, yılın en çok kazanan iki hit filmi olan Deadpool & Wolverine ve Ters Yüz 2'yle (Inside Out 2) yaz sezonu boyunca sinemalara hükmeden Disney için bir zafer turu anlamına geliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Serinin önceki filmlerinden Prometheus, 2012'de gösterime girdiği hafta sonunda 51 milyon dolar hasılat elde etmiş ve vizyonda kaldığı süre boyunca dünya çapında 403 milyon dolar kazanmıştı. 

2017'de vizyona giren Covenant ise ilk hafta sonunda 36 milyon dolar hasılat yaparak dünya çapında 240 milyon dolarlık kazanca ulaşmıştı.

Fede Álvarez'in yönetmen koltuğunda oturduğu yeni film, 7 yıl sonra seriye yeni bir soluk getiriyor. 80 milyon dolar bütçeli film, önceki iki yapımdan daha ucuza mal oldu.

Sinema yazarlarından aldığı yorumlu eleştiriler ve izleyicilerin sıcak tepkisi de Alien: Romulus'un gişedeki şansını yükseltiyor.

Pek çok eleştirmen, Alvarez'in 1979'da Ridley Scott imzalı Yaratık'la (Alien) başlayan serinin en iyi filmlerinden birine imza attığı konusunda hemfikir.

Gerçekçi görsel efektler ve genç oyunculara övgü

Filme gelen ilk yorumlarda dehşet verici sahneler, el yapımı gerçekçi görsel efektler ve yetenekli oyuncu kadrosundan övgüyle söz ediliyor.

Alien: Romulus bir grup genç uzay sömürgecisinin, terk edilmiş bir uzay istasyonunun derin köşelerini temizlerken dünyanın en korkutucu yaşam formuyla karşılaşması sonucu yaşadığı olayları anlatıyor.

2013 yapımı Kötü Ruh'un (Evil Dead) Uruguaylı yönetmeninin imzasını taşıyan filmde, başroldeki Cailee Spaeny'ye Isabela Merced, David Jonsson, Archie Renaux, Spike Fearn ve Aileen Wu'nun başını çektiği genç bir oyuncu kadrosu eşlik ediyor.

45 yıllık serinin yeni filminin, ilk hafta sonunda dünya çapındaki kazancınınsa toplam 75 milyon doları bulması bekleniyor.

Alien: Romulus, 16 Ağustos'ta ABD'yle birlikte Türkiye'de de gösterime girdi.


Independent Türkçe, Variety, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU