Ünlü yönetmen, 2000 yapımı meşhur filminin yanlış pazarlanmasına isyan etti

"Koca bir türün başlangıcıydı"

M. Night Shyamalan, Ölümsüz'ün ardından 2016'da Parçalanmış (Split) ve 2019'da Glass'ı çekerek üçlemesini tamamlamıştı (Touchstone Pictures)

Ünlü yönetmen M. Night Shyamalan, 2000 yapımı Ölümsüz (Unbreakable) için yapılan pazarlama kampanyasının çok kötü olduğunu düşünüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Halihazırda yeni gerilimi Tuzak (Trap) vizyonda olan yönetmen, GQ'ya verdiği röportajda, Ölümsüz'ün bir süper kahraman hikayesi olmasına rağmen stüdyonun, filmi bu şekilde lanse etmekten "çok korktuğunu" söyledi. 

Ölümsüz'ün başrolünde, Shyamalan'ı dünyaya tanıtan Altıncı His'te (The Sixth Sense) de olduğu gibi Bruce Willis yer alıyordu.

Stüdyo yetkilileri, yönetmenin Altıncı His'le elde ettiği başarıyı vurgulamak için, çizgi romandan esinlenen hikayesine rağmen Ölümsüz'ü bir korku-gerilim filmi olarak konumlandırmak istemiş.

"Çizgi roman kelimesini söylemekten korkuyorlardı"

Shyamalan, "Farklılığından korktuğunuz için ne olduğunu inkar ederseniz, o zaman tüm gücünü çalmış olursunuz" dedi. 

'Tüm zamanların en büyük filmlerinden birine sahiptik ve aynı iki kişi başka bir film yapıyor. Hadi bunu da o filme benzetelim' diyorlardı. Oysa bu film koca bir türün başlangıcıydı. Bunu fark etmediler çünkü 'çizgi roman' kelimesini söylemekten çok korkuyorlardı.

Ölümsüz'de Willis, bir tren kazasından yara almadan kurtulan ve insanüstü bir güce sahip olduğunu fark eden güvenlik görevlisi David Dunn rolündeydi. 

Başroldeki Willis'e Samuel L. Jackson, Robin Wright ve Spencer Treat Clark eşlik etmişti.

"Bu hiç anlatılmadı"

Shyamalan, "Aklımda şöyle bir film vardı" diyerek ekledi: 

Adam bir kaza geçiriyor, kendisi dışında herkesin öldüğü bir kaza ve üzerinde tek bir çizik bile yok ve birisi diyor ki, 'Bunun neden olduğunu biliyorum. Sen gerçek bir süper kahramansın.' Film bu ama bu hiç anlatılmadı.

Indiewire'ın haberinde, filmin başarısız pazarlamasının, Shyamalan'ın sadece korku filmi çeken bir yönetmen olarak görülmesine yol açtığı belirtildi.

"Korkunç olacağını kim söyledi?"

Shyamalan o dönemde, Ölümsüz'ün aldığı tepkilere değindi ve insanların kendisine "Bu korkutucu değildi" dediğini anlattı.

Ben de 'Öyle olacağını kim söyledi? Korkunç olacağını kim söyledi?' diyordum.

Başarısız pazarlamaya rağmen Ölümsüz, Time tarafından gelmiş geçmiş en iyi 10 süper kahraman filminden biri olarak gösterilmişti.


Independent Türkçe, GQ, Indiewire, Time

DAHA FAZLA HABER OKU