Ünlü yönetmenin kızı korku filmi çekti: Tartışmalı gerilimden ilham almış

Türkiye'de 21 Haziran'da gösterime girecek

Filmde 30 yaşındaki Dakota Fanning'e Georgina Campbell, Oliver Finnegan ve Olwen Fouéré eşlik ediyor (Warner Bros)

Ishana Night Shyamalan'ın ilk uzun metrajlı filmi Gözcüler'in (The Watchers) gösterime girmesine çok az kaldı. 

Total Film, vizyona girmeden önce korku türündeki filmin arkasındaki ilham kaynaklarını yönetmene sordu.

Babası gibi korku hayranı

Gerilim ve korku sinemasının usta ismi M. Night Shyamalan'ın kızı Ishana Shyamalan da babası gibi ürkütücü filmlerin hayranı olduğunu söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

A.M. Shine'ın romanından uyarlanan Gözcüler, Dakota Fanning tarafından canlandırılan başkahraman Mina'nın İrlanda ormanlarında mahsur kalmasını konu alıyor. 

Bir sığınak bulan Mina, her gece gizemli yaratıklar tarafından izlenen ve takip edilen üç yabancıyla birlikte kapana kısılıyor.

Shyamalan'a ilham veren filmlerin çoğu, korku sinemasının halk hikayelerinden ve mitlerden beslenen alt türü olan folk horror unsurları ya da en azından ürpertici bir orman içeriyor. 

Gözcüler'in senaryosunu da kaleme alan yönetmen, "Cadı'dan, (The Witch) onun dokularından ve özünden ilham aldım" dedi.

"Aynı türde değil ama..."

Robert Eggers'ın eleştirmenlerce çok beğenilen 2015 tarihli ilk filminde Anya Taylor-Joy, 1630'larda yaşayan ve aile çiftliğinin dışındaki ormanda şeytani güçlerle karşılaşan bir kızı canlandırıyordu.
 


Shyamalan'ın ilham aldığı tek korku filmi Cadı değil. Genç yönetmen, Lars von Trier'in başrollerini Willem Dafoe ve Charlotte Gainsbourg'un paylaştığı 2009 yapımı tartışmalı filmini işaret etti: 

Aynı türde değil ama ormanın insana nasıl hissettirebileceğine dair bir referans olarak Deccal'i (Antichrist) çok inceledik.

22 yaşındaki Ishana'nın Altıncı His (The Sixth Sense), İşaretler (Signs) ve Ölümsüz (Unbreakable) gibi filmlere imza atan babası M. Night Shyamalan, Gözcüler'in yapımcılığını üstleniyor.

Sürpriz sonlu ve gerilimli filmleriyle meşhur M. Night Shyamalan ve kızı Ishana, ilk kez bir projede birlikte çalışmıyor. 

Daha önce babasıyla çalışıyordu

Genç sinemacı, babasının Apple TV+ dizisi The Servant'ın 10 bölümünü yazıp 6 bölümünü yönetmiş, Zamanda Tutsak (Old) ve Kulübeye Tıklat (Knock at the Cabin) filmlerinin de yardımcı yönetmenliğini yapmıştı.

Gözcüler, Türkiye'de 21 Haziran'da gösterime girecek.


Independent Türkçe, Total Film, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU