Zeyna ve Herkül, Birleşik Krallık'taki protestolar yüzünden karşı karşıya

Süper kahramanlar, kişisel ve siyasi farklılıkları üzerine yıllardır savaşıyor

Oyuncular, kişisel ve siyasi görüşleri sebebiyle tartışmıştı (Syndication)

Kevin Sorbo ve Lucy Lawless'ın sosyal medyada Birleşik Krallık'taki (BK) ırk isyanları sebebiyle karşı karşıya gelmesiyle Herkül ve Zeyna yeniden savaşa girdi.

Şiddetli olaylar yayılmaya devam ederken yüzlerce tutuklamaya, fiziksel saldırılara, bıçaklamalara ve camilerin kuşatılmasına yol açan kargaşada, binlerce polis memuru görevlendirilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sorbo, tecavüzcü olduğu öne sürülen üç kişinin gördüğü muameleleri karşılaştıran ve Müslüman adamın hapisten kurtulduğunu ima eden sahte bir görsel paylaşmış fakat kimliği belirlenen adamın iddia edilen suçu işlemediği ortaya çıkmıştı.

"BK'de bu yaşanıyor" yazan paylaşım, aşırı sağa sempati duyanların gönderiyi desteklemek için yorumlara akın etmesiyle 76,5 milyondan fazla görüntülenmişti.

Teknoloji milyarderi Elon Musk gönderiyi yeniden paylaşmış ve "tehlikeli bir dönemde" gerginliği körüklemekle suçlanarak BK'ye girmesini engelleyecek bir seyahat yasağın çağrılarıyla karşı karşıya kalmıştı.

Öte yandan, göçmenlere sempati duyan görseller paylaşan ve siyah bir adama saldıran bir güruhu gösteren gönderiyi "Hepsini tutuklayın" yazarak yeniden paylaşan Lawless, kargaşaya dair hislerde spektrumun diğer ucunda gibi görünüyor.

İkili 2021'de, ABD Kongre Binası'nı basan isyancıların aslında gizli görevdeki Antifa provokatörleri olduğuna dair yaygın şekilde çürütülen komplo teorisini yeniden paylaştığında, Lawless'ın Sorbo'ya "ufaklık" demesiyle karşı karşıya gelmişti.

Lawless o dönemde "Hayır, Ufaklık. Onlar vatansever değil" yazmıştı.

Onlar sizin uçan maymunlarınız, yerli teröristleriniz, QAnon failleriniz. Onlar, kendilerini oyuncak gibi kuran ve ellerinden gelenin en kötüsünü yapmalarına izin vermekten hoşlanan... insanların kötü niyetli taleplerini yerine getirmek için dışarı çıkan alçaklar.

2001'de SFX'le bir röportajda Sorbo, Zeyna: Savaşçı Prenses'i (Xena: Warrior Princess) suçlayarak diziyi "lezbiyenlik" reklamı yaptığı için eleştirmişti.  

Sorbo "O şovu Herkül'den (Hercules) ayıran iki sorun vardı: Birincisi, herkesin bildiği gibi ağır lezbiyenlik içeriyordu ve ikincisi, ağır şiddet içeriyordu. Herkül'den çok daha şiddetliydi" demişti.

Oyuncu aynı zamanda Lawless'ı, Örümcek Adam'daki (Spider-Man) rolüne Sam Raimi'nin ortağı Rob Tapert'la evli olduğu için seçilmekle suçlayarak içerlemişti.

Newsweek, Lawless'ın röportajlardan haberdar olduğunda "HAHAHHAHAHHAAA!! ah, Ufaklık! Beni öldürüyorsun!" yazdığını bildirmişti.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU