Popüler bilimkurgunun maliyeti dudak uçuklattı

Çok az dizi onunla yarışabilir

Dan Erickson tarafından yaratılan ve Ben Stiller'la Aoife McArdle tarafından yönetilen Severance, hem eleştirmenler hem de izleyicilerden övgü dolu yorumlar almıştı (Apple TV+)

Popüler bilimkurgu dizisi Severance'ın ikinci sezonunun dudak uçuklatan maliyeti ortaya çıktı.

Apple TV+, geçen haftalarda sevilen dizisinin ikinci sezonunun yayın tarihini açıklayarak hayranları sevindirmişti.

10 bölümün maliyeti 200 milyon doları aşıyor

Adam Scott, John Turturro ve Patricia Arquette'in başrollerini paylaştığı bilimkurgunun ilk sezonu, 2022'de gösterime girdiğinde büyük beğeni toplamış ve kısa sürede Apple TV+'ın en sevilen dizilerinden biri haline gelmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Severance, iş ve özel hayat anılarını ayıran yeni bir prosedürle, iş-yaşam dengesini yeni bir düzeye taşımayı amaçlayan bir şirket olan Lumen Industries'de yaşananlara odaklanıyordu.

Uzun bir yapım sürecinin ardından, merakla beklenen ve 10 bölümden oluşacak ikinci sezonun 17 Ocak 2025'te haftalık olarak gösterime girmeye başlaması planlanıyor.

Bloomberg, Severance'ın yapımının son derece maliyetli olduğunu yazdı. Haberde, her bölümün 20 milyon doları aşan bir maliyeti olduğu bildirildi. 

Habere göre toplam 10 bölümden oluşacak ikinci sezonun yapım maliyeti 200 milyon doların üzerinde ve bu da onu televizyondaki en pahalı projeler arasına sokuyor. 

Bu maliyeti sadece Amazon Prime Video'nun Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri (The Lord of the Rings: The Rings of Power) ve Netflix'in popüler dizisi Stranger Things gibi büyük bütçeli yapımlar aşıyor.

Hollywood grevleri vurdu

Severance'ın ikinci sezonunun prodüksiyonu, 2022'nin sonlarında başladı ve 2023'ün ortalarında bitmesi planlanıyordu. Ancak Hollywood'daki senarist ve oyuncu grevleri nedeniyle prodüksiyona ara verildi. 

Çekimler Ocak 2024'e kadar devam edemedi ve Nisan 2024'e kadar tamamlanamadı.

Dizinin ilk sezon çekimleri de koronavirüs pandemisinin neden olduğu gecikmeler nedeniyle beklenenden çok daha maliyetli hale gelmişti.


Independent Türkçe, ScreenRant, Bloomberg

DAHA FAZLA HABER OKU