Kasırgalar'ın yıldızı çekimler öncesi yaptıkları tuhaf ritüeli anlattı

Ramos, 1996 yapımı Kasırga'nın devam filminde Glen Powell ve Daisy Edgar-Jones'la birlikte rol alıyor

Kasırgalar'ın (Twisters) oyuncusu Anthony Ramos, kendisinin ve rol arkadaşlarının sahneler çekilmeden önce buz küpleri emmek zorunda kaldığını açıkladı.

Ramos, Lee Isaac Chung'ın yönettiği, Jan de Bont'un 1996'daki aksiyon macera filmi Kasırga'nın (Twister) bağımsız devam filminde, Glen Powell ve Daisy Edgar-Jones'la birlikte rol alıyor.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Entertainment Weekly'ye verdiği yeni bir video röportajda Ramos "Kocaman fiziksel şeyler var ama bir de dışarının aşırı soğuk olduğu, kış vakti yaz sahneleri çektiğimiz zamanlar var. "Grevden (oyuncu ve senarist grevi) dönünce bize 'Konuştuğunuzda ağzınızdan buhar çıkmasını engelleyebilmemiz için şu buz küplerini emebilir misiniz' diye sormuşlardı" dedi.

Powell araya girerek "Buharı durdurmak için size daha fazla soğuk verelim ki yaz olduğuna inansınlar" diye ekledi.

Ramos "Yani bir sahne öncesinde bu haldeydik" dedi ve buz emip dışarı tükürme eylemini canlandırarak devam etti.

Ve sonra 'Motor" diye sesleniyorlardı ve rol yapıyorduk ve donuyorduk ama onlar ağzımızdan buhar çıkıyor mu diye bakıp 'Evet, bunu boyayarak silmemiz gerekecek' veya 'bunu kullanamayız' diyordu.

Ramos bunu "Zalimceydi" diye andı.

Orijinal Kasırga'dan neredeyse 30 yıl sonra vizyona giren Kasırgalar, çığır açan yeni bir takip sistemini test etmek üzere tehlikeli faaliyetlere yeniden dönmek zorunda kalan eski bir hortum güreşçisi olan Kate Cooper'ı (Edgar-Jones) konu alıyor. Kate'in yolu çekici ama pervasız bir sosyal medya yıldızıyla (Powell) kesiştikten sonra, ikili kendilerini fırtına şiddetlenirken hayatta kalma savaşında buluyor.

Anthony Ramos film çekimlerinde oyunculardan buz küpü emmeleri istendiğini söyledi.

Kasırgalar eleştirmenlerin beğenisini kazandı. Eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da yüzde 67 alan önceki filmden, yüzde 77 alarak daha yüksekte yer aldı.

Orijinal filmde Helen Hunt, kaynakları yetersiz bir öğrenci ekibiyle birlikte, ayrıldığı eşi Bill'in (Bill Paxton) icat ettiği çığır açan bir hortum veri toplama aracını hazırlamak üzere yola çıkan Dr. Jo Harding'i oynamıştı. Fakat Harding'in özel olarak fonlanan rakibi Dr. Jonas Miller (Cary Elwes) kendi versiyonunu inşa etmek için fikirlerini çalınca Bill, son bir görev için Harding'le bir araya gelmişti. İki film de hortuma yatkınlığıyla bilinen Oklahoma eyaletinde geçiyor.  

The Independent'tan Clarrisse Loughrey, 4 yıldız verdiği değerlendirmesinde devam filmini "keskin bir şekilde montajlanmış huzur verecek seviyede eski usul bir iş" olduğu için övmüştü.

Göndermeler, neyse ki, epey az ama yine de huzur verecek seviyede eski usul bir iş, yavaşça yıkılan su kulesi klasiği de dahil, geleneksel pratik efektlerin yanında CGI (Bilgisayar Üretimli İmgeleme anlamına gelen kısaltma, yeşil ekran teknolojisinin çok daha geliştirilmiş bir versiyonudur -çn.) yabancı durmuyor. Patlayacak kadar şişmiş kaslara gerek yok.

Kasırgalar vizyonda.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU