Ünlü aktörün sahneden düşüşü: "Gandalf'ın beni ezmesini beklemiyordum"

"Gri Gandalf tarafından ezilmeyi beklemiyordum"

(Reuters)

Bu hafta Noël Coward Tiyatrosu'nda Ian McKellen'ın sahneden düşüşünü yumuşatan kadın, olaydan sonra geceyi hastanede geçirdiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

85 yaşındaki McKellen, Robert Icke'ın Shakespeare'in IV. Henry oyunundan uyarladığı Player Kings'teki bir dövüş sahnesi sırasında sahneden kaymış ve iddiaya göre ön sırada oturan 30 yaşındaki kadının üzerine düşmüştü.

İngiltere'deki Surrey County'ye bağlı Leatherhead'de yaşayan ve gazetecilere soyadını vermeyen Johanna, acı ve şok içinde kaldığını söyledi ve tiyatrodaki personelin kendisiyle yeterince ilgilenmediğini öne sürdü.

BBC'ye konuşan Johanna, McKellen'ın dekora takılıp kendisine "kafa üstü uçtuğu" ve dizine "epey sert" bir şekilde çarptığı sırada bacak bacak üstüne atmış halde oturduğunu söyledi.

"Gri Gandalf tarafından ezilmeyi beklemiyordum" diyen Johanna, aktörün düşmesinin ardından yumuşak doku yaralanmalarıyla hastaneye kaldırıldığını da sözlerine ekledi.

Johanna, McKellen'ın acı içinde çığlık atışını ve bunun kendisini "şoka" soktuğunu anlattı. Görevliler aktörün yardımına koşarken, seyirciler arasından biri doktor olan iki kadın, gözle görülür şekilde "sıkıntı içinde" olduğunu söyleyen Johanna'yla ilgilenmiş.

"Gerçekten kontrol edilmediğimi hissettim" diyen Johanna, kendisine yardım eden doktor olmasaydı, personelden "aynı ilgiyi göremeyebileceğini" de sözlerine ekledi.
 

Ian McKellen

Ian McKellen'ın Noël Coward Tiyatrosu'nda sahneden düşüşünü yumuşatan kadın olayda yaralandığını söyledi (AP)​​​​​​


Noël Coward Tiyatrosu'ndan bir sözcü olay için özür diledi ve Johanna'ya "olayın gerçekleştiği andan itibaren destek ve yardım sunduklarını ve sunmaya devam edeceklerini" belirtti.

The Independent yorum için McKellen'ın temsilcileriyle temasa geçti ancak yanıt alamadı.

Johanna gecenin geri kalanını Epsom hastanesinin acil servisinde geçirdiğini ve burada boynundaki, omuzlarındaki ve sırtının üst kısmındaki ağrılar için kendisine ilaç verildiğini söyledi.

McKellen'ın durumu hakkındaki ayrıntıları bilmediğini ve "gerçekten kötü bir şey olduğundan çok endişelendiğini" belirtti.

Johanna bunun "unutulmaz" bir karşılaşma olduğunu ancak "Sör Ian'la yaşamak isteyeceği karşılaşmanın bu olmadığını" da sözlerine ekledi.
 

Gandalf

Ian McKellen Yüzüklerin Efendisi (The Lord of the Rings) serisinde Gandalf rolünde (New Line Cinema)​​​​​​


Sör Ian McKellen, sahneden düştükten sonra hastanede geçirdiği üç gecenin ardından "fizyoterapi" gördüğünü, "hafif egzersiz" yaptığını ve "evde çok fazla istirahat ettiğini" söylemişti.

18 Haziran Salı günü X/Twitter'da yayıncısı Clair Dobbs aracılığıyla bir açıklama yapan aktör, "Herkese nazik mesajları ve destekleri için teşekkür etmek istiyorum" demişti.

Dün gece Player Kings performansı sırasında meydana gelen kazadan bu yana, yaralarım Ulusal Sağlık Servisi'nde çalışan bir dizi uzman, doktor ve hemşire tarafından teşhis ve tedavi edildi.

Elbette onlara büyük minnettarlık duyuyorum.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU