Trump'ı yargılayan savcıya 100'den fazla tehdit geldi

Manhattan Bölge Savcısı, eski ABD Başkanı'nın sus payı ödemeleriyle ilgili 34 ağır suçtan hüküm giydiği Trump davası boyunca tehditlerle karşı karşıya kaldı

Alvin Bragg (AP)

Manhattan Bölge Savcısı Alvin Bragg, ofisinin eski başkanın eşi benzeri görülmemiş sus payı davasında Donald Trump'ı mahkum etmesinden bu yana geçen haftalarda 100'den fazla tehdit ve küfürlü mesaj aldı; bu sayı savcının geçen yıl aldığı tüm tehditlerden daha fazla.

New York Polis Teşkilatı güvenlik biriminin analiz ettiği ve New York Daily News'un ulaştığı tehditler arasında nefret dolu ırkçı hakaret içeren mesajlar, "Bragg'in Başı Belada" gibi kaygı verici yorumlar yer alıyor ve e-postalardan biri ThisMeansWar (BuSavaşİlanıdır) adlı bir adresten gönderilmiş.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mahkeme dosyalarına göre, saldırganlığın boyutu Bragg'in daha önce karşılaştıklarından çok daha fazla. New York savcıları, Trump'ın sus payı davasında yayın yasağı talep ederken, 2023'te savcıya yönelik 89 tehdit olduğunu açıklamıştı; bu sayı Trump hakkında iddianame hazırlanmadan önce sadece birdi.

Siyah olan Bragg, Donald Trump'ın mayısta sona eren kovuşturması boyunca, kampanya posta kutusuna gönderilen ve üzerinde ilmiğe asılmış bir resminin bulunduğu bir paket de dahil birçoğu ırkçı bir dizi tehdit aldı.

Sus payı davası sırasında da ofisine tehdit mesajları ve içlerinden biri gizemli bir beyaz toz içeren çok sayıda zarf gönderilmişti; bunların arasında "ALVIN: SENİ ÖLDÜRECEĞİM" yazılı bir mektup da vardı.

Şubat 2023'te Joe Biden ve Alving Bragg'e karşı şiddet içeren tehditlerde bulunan Utahlı Craig DeLeeuw, arama emrini yerine getirmek üzere DeLeeuw'un Provo'daki evine giden FBI ajanlarıyla girdiği çatışmada öldürülmüştü.

74 yaşındaki DeLeeuw, internette Bragg için sessiz bir silah olan "susturuculu Smith & Wesson M&P 9mm tabancamla adliye otoparkında bekliyor olacağım" iddiasında bulunmuştu.

Sus payı davasına katılanlara yönelik olası tehdit, New York yetkililerinin eski başkana karşı yayın yasağı kararı almalarında önemli bir gerekçe olmuştu.

Bu hafta New York Temyiz Mahkemesi, Trump'ın dava bittiğine göre yayın yasağının kaldırılması talebini reddetti.

Gündemden düşmeyen dava sırasında Trump, mahkeme sürerken Truth Social'da yayımlanan, tanıklara ve jüriye yönelik 10 ifade nedeniyle 10 bin dolar para cezasına çarptırılmış ve davaya bakan yargıç, kararın şartlarını çiğnemeyi sürdürmesi halinde kendisini hapse atmakla tehdit etmişti.

Bu habere Alex Woodward da katkıda bulunmuştur.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU