Biden'ın oğlu hapse girecek mi?

Şiddet içermeyen bir suçu ilk kez işleyenler genellikle ağır cezalar almıyor

Kendisine silahlarla alakalı üç ağır suç isnat edilen Hunter Biden, 7 Haziran'da mahkemeye gelirken böyle görüntülendi (Reuters)

Hunter Biden'ın federal silah suçlamaları davasındaki kaderi yakında 12 Delaware sakininin elinde olacak.

Son 4 günde savcılar 11 tanığı kürsüye çağırdı ve Biden'ın Ekim 2018'de bir ateşli silah satın alırken federal bir silah formunda uyuşturucu kullanımı hakkında yalan söylediğini iddia eden çok sayıda kanıt sundu.

Baş savcı Derek Hines açılış konuşmasında "Kimse kanunun üstünde değildir" dedi. 

Kimsenin yalan söylemeye hakkı yoktur, Hunter Biden'ın bile.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Wilmington'daki duruşmanın, savunma avukatlarının davalarını ve tanıklarını jüriye sunmasının ardından gelecek hafta tamamlanması bekleniyor.

Federal yönetimin iddiasına karşı çıkan savunma, Başkan'ın oğlunun silahı satın aldığında aktif olarak uyuşturucu kullanmadığını ve "bilerek" yanlış beyanda bulunmadığını söylüyor.

Biden'ın suçlu olup olmadığına nihayetinde 12 jüri üyesi karar verecek. Ancak onu mahkum etmeyi seçerlerse, çeşitli cezalar mevcut.

Biden üç ağır suçlamayla karşı karşıya: Bunlardan ikisi ateşli silah satın alırken yanlış beyanda bulunmakla, biriyse yasadışı uyuşturucu bağımlısıyken veya kullanırken hukuka aykırı olarak silah bulundurmakla ilgili.

Suçlamalar en fazla 25 yıl hapis ve 750 bin dolara kadar para cezası gerektiriyor. Ancak ceza alt sınırı yok.

Şiddet içermeyen bir suçu ilk kez işlemesi ve kendisininkine benzer davaların çok az hapis cezasıyla sonuçlandığı göz önüne alındığında Biden'ın uzun bir hapis cezası alması pek olası değil.

Yargıç Maryellen Noreika bunun yerine para cezası ya da denetimli serbestlik gibi başka cezalar vermeyi tercih edebilir.

Şimdiye kadar savcılar jüri üyelerine güçlü bir dava sunarak Biden'ı dikkatsizlikten kaynaklanan bir hatayla sonuçlanan bazı kötü seçimler yapan kederli biri olarak resmetti.

Eski eşlerinden birkaçının ifadeleri Biden'ın 2015'ten 2019'a kadar taş kokain bağımlısı ve doğruyu söylemekte güvenilmez olduğunu doğruladı. Savunma avukatları buna itiraz etmiyor ve davalarının büyük bir kısmı tamamen, Biden'ın suçlandığı tüzükteki kelime seçimlerine dayanıyor.

Jüri Biden'ı mahkum etmeyi seçerse, bunu oybirliğiyle yapmaları gerekecek.

Biden ne ceza alırsa alsın cezasını çekecek. Babası Başkan Joe Biden, oğlunu affetmeyeceğini halihazırda söyledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU