Üçüncü sezonu yolda olan dizi, iptal edilen Netflix yapımının yerini alabilir

İkisinin konusu da William Golding klasiği Sineklerin Tanrısı'na benzetilmişti

Yellowjackets'ın başrollerinde Melanie Lynskey, Juliette Lewis, Sophie Thatcher, Ella Purnell, Christina Ricci, Tawny Cypress ve Sophie Nélisse yer alıyor (Showtime)

Showtime'ın hit dizisi Yellowjackets, 2019'da iptal edilen Netflix yapımının hayranları için başarılı bir alternatif sunuyor.

Yellowjackets, şu sıralar televizyonda hem gençleri hem de yetişkinleri etkisi altına almayı başaran en iyi gizem dizilerinden biri olarak görülüyor.

Dizinin üçüncü sezonunun 2025'te gösterime girmesi planlanıyor. 

Netflix, 18 yaşından küçüklere uygun olmadığını belirttiği gerilim dozu yüksek dizinin konusunu şöyle özetliyor:

Bir kız futbol takımı uçak kazasının ardından vahşi doğada hayatta kalma mücadelesi vermek zorunda kalır. Ancak verdikleri acımasız kararlar, yetişkinliklerinde yakalarına yapışır.

Ölümcül bir kaza sonrası zorlu koşullarda mahsur kalan bireyler konsepti, Yellowjackets'tan çok önce işlendi. Ancak eleştirmenlere göre Showtime dizisi, izleyiciye çözülmesi gereken çok sayıda doğaüstü gizem sunarken ikili zaman akışını benzersiz bir şekilde dengelemeyi başarıyor.

Yellowjackets 2021'de prömiyerini yaptığında Lost, The Stand, Wayward Pines, The Leftovers ve The Wilds gibi benzer gizem dizileriyle karşılaştırılmıştı. 

Olumlu yorumlara rağmen bir sezonda iptal edildi

Netflix, dizileri sadece bir sezonda iptal ettiği için sık sık eleştiri alıyor. İptaline en çok tepki gösterilen dizilerden biri de platformun sevilen yapımlarından biri olmasına rağmen sona eren The Society olmuştu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2019'da Netflix'te prömiyerini yapan gizemli drama, bir okul gezisi için yola çıkan lise öğrencilerinin, kendilerininkine benzer bir kasabada mahsur kalmalarını merkeze alıyordu.

Geziden döndüklerinde ebeveynleri de dahil olmak üzere herkesin gitmiş olduğunu gören gençler, bir yandan aslında nerede olduklarının gizemini çözmeye çalışırken bir yandan da yeni bir topluluk kurmaya çalışıyordu.

Merak uyandıran gizem dizisi hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden olumlu eleştiriler almasına rağmen Netflix, 2020'de The Society'nin ikinci sezonu iptal etmişti.

The Society'nin ikinci sezonu asla çekilmese de eleştirmenler, Yellowjackets'ın bu eksiği fazlasıyla karşılayabileceği görüşünde birleşiyor.

İkisi de Sineklerin Tanrısı'na benzetildi

Her iki dizi de gösterime girdiklerinde 1954'te yayımlanan William Golding klasiği Sineklerin Tanrısı'na (Lord of the Flies) benzetilmişti. 

Yellowjackets'ta gençlerin uçağı düşüyor ve çaresiz lise öğrencileri vahşi doğada yiyecek ya da barınak olmadan kendi başlarının çaresine bakmak zorunda kalıyor.

The Society'deyse gençler, yetişkinlerin ve kuralların olmadığı bir kasabada tek başlarına mahsur kalıyor. Bu da onların toplum olarak nasıl davranmak istediklerine göre farklı gruplara ayrılmalarına neden oluyor.  

Christopher Keyser tarafından yaratılan The Society'nin başrollerinde Kathryn Newton, Gideon Adlon ve Sean Berdy rol almıştı.

Her iki dizi de halen Netflix'te izlenebilir.


Independent Türkçe, ScreenRant, MovieWeb

DAHA FAZLA HABER OKU