Kuveyt, sosyal medya yoluyla çatışmayı körüklememe ve ulusal birliğe zarar vermeme konusunda uyardı

Hükümet Sözcüsü Amer el-Acmi, “Bakanlar Kurulu, sosyal medyada gündeme getirilen fitneyi ve ulusal birliğe zarar verme girişimlerini kınadı” dedi

Görsel: Şarku’l Avsat

Kuveyt Bakanlar Kurulu dün düzenlenen toplantıda, sosyal medya yoluyla çatışmayı körüklememe ve ulusal birliğe zarar vermeme konusunda uyarıda bulunarak, bu ihlallere kararlı bir şekilde yanıt verileceğine dair söz verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hükümet Sözcüsü Amer el-Acmi yaptığı açıklamada, “Bakanlar Kurulu, sosyal medyada gündeme getirilen fitneyi ve ulusal birliğe zarar verme girişimlerini kınadı” dedi.

Acmi, “Bakanlar Kurulu, toplumun tüm kesimlerine ve çeşitli bileşenlerine saygı duyduğunu ifade ederek, söylem veya eylemlerde meydana gelen suiistimali, fitneyi, her türlü nefret ile ayrımcılığı kışkırtmayı veya bunları teşvik etme girişimini reddetti” diye ekledi.

Bakanlar Kurulu, İçişleri Bakanlığı’nın bu tür vakalarla sıkı bir şekilde ilgilenip, sosyal medya ve diğer yollarla tacizde bulunan herkesi sorumlu tutarak, kimsenin hukukun üstünde olmadığı ilkesini güçlendirmesine övgüde bulundu.

Kuveyt Başsavcılığı ise, Ulusal Birlik Kanunu’nu ihlal ederek, sosyal medya üzerinden aşiretlere hakaret ettiği iddiasıyla İçişleri Bakanlığı tarafından gözaltına alınan bir vatandaşın, soruşturma kapsamında tutuklanmasına karar verildiğini açıkladı.

Güvenlik İlişkileri ve Medya Genel Müdürlüğü de dün yaptığı basın açıklamasında, kimsenin hukukun üstünde olmadığını ve bu konunun kararlılıkla ele alacağını vurgulayarak, herkese söz ve eylemlere dikkat etme ve ulusal birliği koruyacak şekilde davranma çağrısında bulundu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU