Son filmi sürpriz başarı yakalayan yönetmenin yeni projesi belli oldu

Jason Statham'lı aksiyon 152 milyon dolar hasılat yapmıştı

Sinema yazarlarından da övgü dolu yorumlar alan Arıcı: Ölüm Kovanı, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 71 puana sahip (Amazon MGM Studios)

Arıcı: Ölüm Kovanı'nın (The Beekeeper) yönetmeni David Ayer, Jason Statham'lı aksiyon-gerilim filminin beklenmedik gişe başarısının ardından yeni bir proje için kolları sıvadı. 

40 milyon dolarlık mütevazı bir bütçeyle dünya çapında 152 milyon dolar gişe hasılatı elde eden Arıcı: Ölüm Kovanı, Statham'ın 2023 yapımı Hızlı ve Öfkeli 10 (Fast X) ve Cehennem Melekleri 4 (Expend4bles) gibi çok daha maliyetli filmlerinin ardından beklenmedik bir gişe başarısı elde etti.

Yapımcılığını Oscarlı isim üstlenecek

Ayer'ın yönettiği aksiyon, sanal bir dolandırıcılığın ev sahibesini intihara sürüklemesinin ardından intikam arayışına giren bir adamı konu alıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ayer'ın yeni projesi Heart of the Beast adını taşıyor. Senaryosunu Cameron Alexander'ın kaleme aldığı filmin yapımcılığını Oscar ödüllü Damien Chazelle üstleniyor.

2017'den bu yana geliştirme aşamasında olan film, eski bir deniz komandosu ve köpeğinin Alaska'nın derinliklerinde mahsur kaldıktan sonra medeniyeti bulma çabalarını konu alıyor.

Ayer'ın son filmi Arıcı: Ölüm Kovanı, Statham'ın başrolünü oynadığı en yüksek hasılatlı yapım olmayı başarmıştı.

Ayer, Oscar ödüllü İlk Gün'ün (Training Day) senaryosunu kaleme almıştı. 56 yaşındaki sinemacı Fury, Gerçek Kötüler (Suicide Squad), eleştirmenlerin övgüler yağdırdığı polisiye Tehlikeli Takip (End of Watch) ve Netflix yapımı Bright'ı da yönetmişti.

Chazelle'in yönetmenlik kariyerindeyse Whiplash, kendisine Oscar kazandıran Aşıklar Şehri (La La Land), Ay'da İlk İnsan (First Man) ve Babil (Babylon) yer alıyor.

Chazelle'in Brad Pitt ve Margot Robbie'nin rol aldığı 2022 yapımı filmi Babil, gişede umduğunu bulamamış, eleştirmenlerden hem olumlu hem de olumsuz yorumlar almıştı.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU