Nolan rekor kıran bilimkurgu için "muazzam" dedi

Oscarlı yönetmen 2023 yapımı Japon filmini övmeye doyamadı

Godzilla Minus One, 70 yıllık meşhur serinin en iyileri arasında gösteriliyor (Toho)

Ünlü yönetmen Christopher Nolan, Godzilla Minus One'ın yönetmeni Takashi Yamazaki'yle söyleşi yaptı. 

Oscarlı yönetmen, 2023 yapımı kaiju (genellikle kalabalık şehirleri hedef alan güçlü ve tehlikeli canavarların işlendiği film türü) hakkında son derece olumlu yorumlarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nolan, Oppenheimer ve Dunkirk gibi tarihi dramlardan Başlangıç (Inception) ve Yıldızlararası (Interstellar) gibi büyük kitlelere hitap eden bilimkurgulara ve Kara Şövalye (The Dark Knight) üçlemesiyle gerçekçi süper kahraman hikayelerine kadar çeşitli türleri kapsayan filmografisiyle yıllardır beğeni topluyor.

Yamazaki'nin eleştirmenlerin çok beğendiği ve hasılat rekorları kıran Oscarlı filmi de II. Dünya Savaşı'nın ardından Godzilla'nın ortaya çıkışını konu alıyor. 

Hem Oppenheimer hem de Godzilla Minus One'ın Akademi Ödülleri'nde Oscar'a layık görülmesi sonrasında Yamazaki ve Nolan, Oppenheimer'ın Japonya'daki dağıtımcısı Bitters End.Inc'in YouTube kanalı için bir araya geldi.

"Muazzam bir film"

Röportaj sırasında Nolan, 2023 yapımı canavar filmiyle ilgili övgü dolu yorumlar yaptı. Filmin prodüksiyonunu öven yönetmen, "Godzilla Minus One'ı izledim ve muazzam bir film olduğunu düşündüm" diyerek söze başladı.

Çok heyecan vericiydi, yani çok güzel çekilmişti, mekaniği çok ilgiliydi, çok heyecan vericiydi. Daha önceki filminiz The Eternal Zero'nun ruhunu fazlasıyla taşıdığını hissettim.

53 yaşındaki Nolan, sözlerine şöyle devam etti:

Ana hikaye Godzilla olsa da onu çevreleyen konular etrafında bir derinlik vardı. Karakterlerde de harika bir derinlik ve gerçekten takdir ettiğim harika bir tarih duygusu vardı.

Yamazaki, Oppenheimer'a yanıt verecek bir film yönetip tarihi hikayeyi bir de Japonya'nın tarafından anlatmasına ne diyeceğini Nolan'a sordu.

Nolan şu yanıtı verdi: 

Yanıt vermek için Yamazaki'den daha iyi bir yönetmen düşünemiyorum, bu yüzden bence mükemmel bir öneri. Gelecekte neler yapacağınızı görmek her zaman ilgimi çekmiştir.

 
Independent Türkçe, ScreenRant, IndieWire

DAHA FAZLA HABER OKU