Matt Damon'dan yeni Bourne filmiyle ilgili heyecanlandıran açıklama

"Çok isterim"

2007 yapımı Son Ültimatom'da (The Bourne Ultimatum) Damon'a Julia Stiles eşlik etmişti (Universal Pictures)

Universal Pictures, geçen kasımda Oscarlı savaş filmi Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok'un (All Quiet on the Western Front) yönetmeni Edward Berger'la 6. bir Bourne filmi geliştirdiğini duyurmuştu. 

Bu haber çıktığında, hayranlar Matt Damon'ın ikonik aksiyon serisine geri dönüp dönmeyeceğini merak ediyordu. 

1,6 milyar dolarlık seri

Damon'ın başrolünü üstlendiği 4 ve Jeremy Renner'ın bir filmini içeren Bourne serisi, dünya çapında 1,6 milyar dolar kazanmayı başarmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bourne serisi, 2002'de Geçmişi Olmayan Adam'la (The Bourne Identity) başlamıştı. Film, bir gemide hiçbir şey hatırlamadan uyanan Jason Bourne'un bir yandan hafızasını geri kazanmaya çalışırken bir yandan da suikastçıları atlatmaya çalışmasına odaklanıyordu.

Damon'ın son filmi, 2016 yapımı Jason Bourne'du.

Damon kısa süre önce The Late Show'a konuk oldu. 53 yaşındaki oyuncu, hayranlarını heyecanlandıran açıklamalar yapsa da sunucu Stephen Colbert konusunu açtığında yeni Bourne filminde rol alacağını doğrulamaktan kaçındı. 

Ancak aktör, yeni Bourne yönetmeni Edward Berger'e övgüler yağdırdı ve filmde yer alma konusunda umutlu konuştu.

"Harika bir yönetmen"

Berger, 2022'de meşhur savaş filminin Netflix uyarlamasıyla, Akademi Ödülleri'nde 9 dalda adaylık elde etmiş ve En İyi Yabancı Film de dahil olmak üzere bunların 4'ünü kazanmayı başarmıştı.

Damon, "Bana hiçbir detay verilmedi. Hayır, hayır, hayır" diyerek sözlerine başladı ve ardından 54 yaşındaki yönetmen Edward Berger'dan bahsetti:

Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok'un yöneten Edward Berger adında harika bir yönetmen var. İzlediniz mi bilmiyorum, geçenlerde gösterime girdi. Muhteşemdi. Alman bir yönetmen, harika biri.

Amerikalı oyuncu, yönetmenin bir fikri olduğuna da değindi:

Bir fikri olduğunu söyledi. Onunla çalışmayı çok isterim! Üzerinde çalışıyor, ben de bakıyorum, ben de sizin kadar endişeliyim bu şeyle ilgili... Umarım harika olur ve bunu yapabiliriz.

"Artık gençleşmiyorum"

1970 doğumlu aktör, Colbert'la sohbet ederken yaşına da değinmeden edemedi:

Belli bir noktadan sonra birinin bu işi devralması gerekecek. Artık gençleşmiyorum.

Bourne serisinin yönetmen koltuğunda daha önce Doug Liman, Paul Greengrass ve Tony Gilroy gibi başarılı isimler oturmuştu.


Independent Türkçe, Variety, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU