Oscar adayı oyuncu, iyi haberi köpeğinin dışkısını toplarken öğrenmiş

40 yaşındaki yıldız, aday olduğunu öğrenince ağladığını da itiraf etti

Oppenheimer, dünya çapında 955 milyon doların üzerinde hasılat elde ederek 2023'ün en çok kazanan üçüncü filmi oldu (Universal Pictures)

Emily Blunt, Oppenheimer'daki rolüyle bu yıl ilk kez Oscar'a aday gösterildi. Ancak ünlü oyuncunun, kazandığı adaylığı pek de Hollywood'a özgü bir şekilde öğrenmediği ortaya çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Salı günü 92NY'de Josh Horowitz'e röportaj veren Blunt, Oscar'a aday gösterileceğine dair aylar süren söylentilere rağmen Akademi Ödülü adayı olarak anılmaya henüz alışamadığını açıkladı.

"Dedikodulara kulak asmamaya çalışıyorsunuz çünkü söylentiler bazen kum üzerine inşa edilebiliyor" diyen Blunt, Oppenheimer'ın pek çok adaylık kazanmasıyla ilgili şunları söyledi:  

Bu gerçekleştiğinde, hepimiz ve filmdeki tüm ekip üyeleri için bu kadar geniş kapsamlı bir şekilde gerçekleştiğinde... Büyülüydü. Brooklyn'in ortasında kısa bir ağlama yaşadım, köpeğimin dışkısını topladıktan hemen sonra kısa bir ağlama...

"Köpeğimin dışkısını topladım ve aday gösterildiğimi duydum"

40 yaşındaki aktris, "Dışkısını topladım ve sonra aday gösterildiğimi duydum, bu yüzden mükemmeldi" diye ekledi.

Blunt, eşi John Krasinski'nin de kendisi gibi gözyaşı döktüğünü söyledi.

Blunt, Cillian Murphy'nin canlandırdığı karakterin, evlilikleri ve J. Robert Oppenheimer'ın Manhattan Projesi'ndeki çalışmaları sırasında yavaş yavaş kendi hayatının kontrolünü kaybeden eşi Kitty rolündeki performansıyla Oscar'a aday gösterildi.

"O olağanüstü beynin ütü masasında harcanması..."

Yıldız oyuncu, canlandırdığı karakterle ilgili şunları söyledi:

Sanırım onunla empati kurabildiğim çok şey vardı. O olağanüstü beynin ütü masasında harcanması ve çürümesi fikri ve bunu takip eden öfke.

Kitty'nin J. Robert Oppenheimer'la evlendiğini ve onu çok sevdiğini hatırlatan Britanyalı oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Açıkça ona taptı, onu sevdi, destekledi, onun yanındaydı, hayatında büyük ölçüde dengeleyici bir güçtü ama yine de çok dengesizdi. Onun acısını paylaştı ama bence kendi zararına oldu.

"İyi olan kazanır"

Horowitz bir noktada Blunt'a 2008 yapımı Kara Şövalye'de (The Dark Knight) rol almak için daha önce Oppenheimer'ın yönetmeni Christopher Nolan'la görüştüğünü ve sonunda rolün Katie Holmes'a gittiğini hatırlattı. 

Blunt, "Rol için doğru kişi olduğumu sanmıyorum... İyi olan kazanır, sorun değil" diye yanıt verdi.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Hello!

DAHA FAZLA HABER OKU