Jim Carrey emeklilik kararından bir film için vazgeçti

Aktör ve komedyen 2022'de Sonic the Hedgehog 2'nin son filmi olacağını iddia etmişti

(Paramount Pictures)

Jim Carrey, gelecek yıl vizyona girecek Sonic the Hedgehog 3'te çılgın bilim adamı Dr. Robotnik rolünü yeniden canlandırmak üzere emeklilikten geri dönüyor.

62 yaşındaki aktör ve komedyen, 2022'de oyunculuğu bıraktığını söylemiş ve Kirpi Sonic 2'nin (Sonic the Hedgehog 2) son filmi olacağını iddia etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

O dönemde Access Hollywood'a, "Eğer melekler bana altın mürekkeple yazılmış ve insanların görmesinin gerçekten önemli olacağını söyleyen bir tür senaryo getirirse, yola devam edebilirim ama ara veriyorum" demişti.

Görünüşe göre Salak ile Avanak'la (Dumb and Dumber) tanınan yıldız altın senaryosuna kavuştu, zira Variety, Sega'nın popüler video oyunlarına dayanan aksiyon-macera komedi serisinin üçüncü filminde Carrey'nin beyazperdeye döneceğini doğruladı.

Kirpi Sonic 2'nin final sahnesinde Dr. Robotnik dev bir robotun üzerinden yere yuvarlanmıştı ve bu düşüş muhtemelen ölümcüldü. Ancak filmin jenerikten sonra ekrana gelen sahnesinde cesedinin hiçbir zaman bulunamadığı ortaya çıkmıştı.

2 Şubat Cuma günü seri, Dr. Robotnik'in şeytani kahkahasını içeren bir videoyla sosyal medyada Carrey'nin dönüşünün ipucunu verdi.

Gönderide, "Hepiniz gittiğimi sandınız ama ben sadece yeraltındaydım. Gördükleriniz sadece gelecek şeylerin bir #gölgesi" yazıyordu.
 


En çok Sil Baştan (Eternal Sunshine of the Spotless Mind), The Truman Show ve Maske (The Mask) gibi filmlerdeki rolleriyle tanınan aktör, geçmişte önemli oyunculuk işlerine uzun süre ara vermişti. 2020'de çıkan ilk Kirpi Sonic'teki (Sonic the Hedgehog) rolü, Salak ile Avanak'ın 2014'te gösterime giren devam filminden bu yana ilk büyük rolüydü.

Ancak bu süre zarfında, daha küçük filmler olan The Bad Batch ve Dark Crimes'ın yanı sıra Showtime dizisi Kidding'de de rol aldı.

Olası emekliliğinin gerekçesini açıklayan Carrey şunları söylemişti: 

Sakin hayatımı gerçekten seviyorum, tuvale boya sürmeyi gerçekten seviyorum, manevi hayatımı gerçekten seviyorum ve yeterince (ve bu, zaman var olduğu sürece başka bir ünlünün söylediğini asla duyamayacağınız bir şey) yapmışım gibi hissediyorum. Yeterince şey yaptım. Ben yeterliyim.

Geçen ay 62. doğum gününü kutlayan Carrey, "çılgın" ünlü konuk listesiyle hayranlarını şaşkınlık içinde bırakmıştı.

Sıklıkla "Taşlama Komutanı" (Roastmaster General) diye anılan stand-up komedyeni Jeff Ross, geceden bir fotoğrafı "Kahkaha Akşam Yemeği! (Son Akşam Yemeği [The Last Supper] tablosuna gönderme yapılmış -çn.) Mutlu Yıllar Jim Carrey! Seni seviyoruz" açıklamasıyla paylaşmıştı.

Sonic the Hedgehog 3, 17 Ocak 2025'te sinemalarda gösterime girecek.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU