Gişede fiyaskoyla sonuçlanmıştı: Kült filmin devamı 15 yıl sonra gelebilir

Başrolünde Megan Fox'un olduğu korku komedi, sadece 31 milyon dolar hasılat yapabilmişti

16 milyon dolarlık bütçeyle çekilen film, zamanlda "feminist kült bir klasik" diye tanımlanmaya başladı (20th Century Fox)

Diablo Cody, Kana Susadım (Jennifer's Body) dünyasına geri dönmeye hazır.

Juno'nun Oscar ödüllü senaristi, Bloody Disgusting'e yaptığı açıklamada, başroldeki Megan Fox'un şeytani bir ayinin ters gitmesi sonucu seks düşkünü bir iblis tarafından ele geçirilen popüler bir lise öğrencisini canlandırdığı 2009 yapımı filmin devamı hakkında konuştu.

Yönetmenliğini Karyn Kusama'nın üstlendiği korku komedide Megan Fox'a Amanda Seyfried eşlik etmişti.

"İşim bitmedi"

45 yaşındaki Cody, "Evet! Bir devam filmi yapmak istiyorum. Kana Susadım'la işim bitmedi" diyerek ekledi:

Sadece buna benim kadar inanan insanlarla işbirliği yapmam gerekiyor ve bu henüz gerçekleşmedi. Bir milyar doları olan birinin buna inanmasına ihtiyacım var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cody, Kana Susadım gösterime girdiğinde nasıl "aşağılandığından" bahsetti. 

Yönetmen Kusama'nın daha önce de açıkladığı gibi film, gişede bütçesini zar zor kazanmış ve "cinsiyetçi" pazarlama kampanyası nedeniyle silinip gitmişti. 

Filmin senaristi Cody, aradan geçen 15 yılın ardından kült statüsüne erişen Kana Susadım'ın zamanla artan popülaritesinden bahsetti:

İlk başta, 'İhtiyacım olduğunda bu kitle neredeydi' diye düşündüm. Ve sonra belki de o zamanlar bunu takdir etmeyen insanlar geldi. Artık sadece mutluyum.

Film için "kritik ve ticari bir başarısızlıktı" yorumunu yapan Amerikalı senarist, sözlerini şöyle sürdürdü:

Dürüst olmak gerekirse oldukça aşağılanmıştım. O filmin vizyona girmesi zor bir deneyimdi. Benim için zordu, Megan için zordu... Sonra insanlar birdenbire film hakkında iyi bir filmmiş gibi konuşmaya başladılar ki ben de başından beri böyle düşünüyordum.

Cody, daha önce 2018'de Buzzfeed'e yaptığı açıklamada, gişede sadece 31 milyon dolar kazanan Kana Susadım'ın özellikle "kızlar" için yazıldığını söylemişti.


Independent Türkçe, IndieWire, Bloody Disgusting

DAHA FAZLA HABER OKU