Gişede fırtınalar estirmişti: Devam filmiyle ilgili açıklama geldi

Video oyunu uyarlaması korku filmi, eleştirmenlerin kötü yorumlarına rağmen geçen yıla damga vurdu

Scott Cawthon'un popüler video oyunu serisinden uyarlanan filmde Josh Hutcherson'a, Netflix dizisi You'dan tanınan Elizabeth Lail eşlik ediyor (Universal/Blumhouse)

Yapım şirketi Blumhouse'un yöneticisi Ryan Turek, geçen sonbaharda gösterime giren Freddy'nin Pizza Dükkanında Beş Gece'nin (Five Nights at Freddy's) devam filmiyle ilgili açıklama yaptı.

Sevilen video oyunu serisinin beyazperde uyarlaması, eleştirmenlerden aldığı kötü yorumlara rağmen gişede büyük bir başarı elde etmişti.
 


Filmde Josh Hutcherson, Freddy Fazbear's Pizza'da çalışmayı kabul eden, ancak işletmenin animatronik maskotlarının geceleri canlandığını ve içerideki herkesi öldürmeye çalıştığını fark eden bir güvenlik görevlisi rolünde. 

Yeni hikayeye açık kapı bırakıyor

Turek, Collider'a verdiği röportajda Freddy'nin Pizza Dükkanında Beş Gece 2 hakkında bilgi verdi. Devam filmine henüz yeşil ışık yakılmadığını söyleyen Turek, Blumhouse'un yine de seriyi nasıl en iyi şekilde ilerletebileceği üzerine kafa yorduğunu söyledi.

Film çok para kazandırdı. Büyük bir başarıydı ve bunun için minnettarız. Emma Tammi harika bir iş çıkardı ama hâlâ yeşil ışık yakılmasını bekliyoruz. Göreceğiz bakalım.

Freddy'nin Pizza Dükkanında Beş Gece'nin sonu doğrudan bir devam filmini işaret etmese de başka bir hikaye için açık kapı bırakıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Korku filmi, eleştiri derleme Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden sadece 32 gibi düşük bir puan almasına rağmen gişede büyük bir başarı elde etti. 

Sadece 20 milyon dolarlık bütçeyle çekilen film, dünya çapında 295 milyon doların üzerinde hasılat elde etmeyi başardı. 

Freddy'nin Pizza Dükkanında Beş Gece, halihazırda gelmiş geçmiş en yüksek hasılat yapan Blumhouse filmi konumunda.

Video oyunu serisinde hazihazırda 9 oyun bulunuyor. Bunların birçoğu seriye yeni karakterler ve ortamlar ekliyor. 

Yeşil ışık yakılırsa yeni film oyunlardan birini merkeze alabilir ve ilk Freddy'nin Pizza Dükkanında Beş Gece'den tamamen farklı bir hikaye anlatabilir.


Independent Türkçe, Collider, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU