Prens William, Kraliçe'nin ölümünün ardından Sussexlerle "tuhaf" bir yürüyüşe çıkmakta ısrar etmiş

Yeni yayımlanan kitap, Kraliçe II. Elizabeth'in saltanatının son anlarını anlatıyor

(Reuters)

Yeni bir kitap, Prens William'ın Kraliçe Elizabeth'in ölümünden sonra "tuhaf" olmasına rağmen Prens Harry ve Meghan'la kraliyet yürüyüşü için ısrar ettiğini iddia etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Galler Prensi ve Prensesi, Kraliçe'nin 8 Eylül 2022'de hayatını kaybetmesinden günler sonra Windsor Kalesi'nin dışında halkı selamlarken Sussexlere katılmıştı.

Harry ve Meghan'ın kıdemli üyelikten ayrılıp 2020'de ABD'ye yerleşmelerinden önce kraliyet mensuplarının bilinen adı olan "Muhteşem kraliyet dörtlüsü" arasında büyüyen bir çatlağa dair haberlerin arasında ortaya çıkan bu görüntü hayranları şaşırtmıştı.

Kraliyet biyografi yazarı Robert Hardman'ın "Charles III: New King. New Court. The Inside Story" adlı yeni kitabında, 10 Eylül 2022'de kalenin Uzun Yürüyüş alanındaki Cambridge Gate'de yaşanan "olağanüstü sahneyi" anlatırken, o gün perde arkasında neler olup bittiğine dair ayrıntılara da yer veriyor.

Prensin en yakın danışmanlarıyla yaptığı görüşmelere atıfta bulunan Hardman, yürüyüşün "büyük ölçüde William'ın fikri" olduğunu çünkü etkileşimin tuhaflığına rağmen büyükannesi için yapılacak en doğru şeyin bu olduğunu düşündüğünü iddia ediyor.

Hardman, "Bu daha çok William'ın fikriydi" diye yazıyor.

Yaklaşık iki saat içinde organize etmişti.

Üzerinde çok düşünmüştü ve şöyle dedi: 'Tuhaf olduğunu biliyorum ama büyükannemin ölümü düşünülünce doğru olan bu değil mi?'

Birkaç kişiye daha sorduğunu biliyorum.

Çiftlerin, kraliçeye saygılarını sunmak üzere Windsor'un dışında toplanan iyi dileklerini ileten ve yas tutan kişileri selamladığı gezinti 40 dakika sürmüştü.
 

kraliyet ailesi
Galler ve Sussexler, Windsor Kalesi'ndeki Uzun Yürüyüş alanında (AFP)


Galler'in ekibinden bir üyenin, çiftlerin birlikte görünmeleri hakkında Hardman'a şunları söylediği bildirildi:

Her iki çiftin de bunu kolay bulduğunu sanmıyorum.

Windsor yürüyüşü, Harry ve Meghan'ın bomba etkisi yaratan Netflix belgeselinin ve dükün her şeyi anlattığı anı kitabının yayımlanmasından önce gerçekleşmişti ve bu kraliyet ailesiyle ilişkilerini daha da gerginleştirdi.

Hardman'ın Mail Online tarafından tefrika edilen kitabının başka bir yerinde yazar, Charles'ın annesinin ölümünü öğrendiği anı açıklıyor.

O zamanlar Galler Prensi olan Charles, Kraliçe Elizabeth'in öldüğü haberini aldığında mantar topladıktan sonra Balmoral kalesine dönüyormuş.

Annesini gördükten sonra mantar toplamak ve kafasını dağıtmak için dışarı çıkan Charles, İskoçya'daki tatil evlerine arabayla geri dönerken en kıdemli yardımcısına gelen bir telefonla haberi almış.

Hardman'ın biyografisine göre Charles arabayı kenara çekmiş ve kendisine ilk kez "Majesteleri" diye hitap edilmiş.

Kraliçe II. Elizabeth'in son anları, özel sekreterinin yazdığı notta "çok huzurlu" diye tanımladığı ve "hiçbir şeyin farkında olmadığı" da ortaya çıktı.

Hardman'ın kitabının bir parçası olan belgeye göre, Sir Edward Young şöyle yazmış:

Çok huzurlu. Uyuyor. Usulca kaydı gitti. Yaşlılık. Hiçbir şeyin farkında değildi. Acı çekmedi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU