Saltburn'ün yıldızı, başrolün neredeyse hangi ünlüye gideceğini açıkladı

Elordi, Fennell'in ilk başta hangi meşhur yıldızı başrolde oynatmak istediğini açıkladı

(Warner Bros Pictures)

Saltburn'de yer alan oyuncu Jacob Elordi, Barry Keoghan yerine neredeyse başrolü canlandıracak oyuncunun adını verdi.

Keoghan başrolünü üstlendiği filmde, aristokrat öğrenci arkadaşı Felix Catton'ın (Elordi) kanatları altına aldığı ve lüks malikanesinde bir yaz boyunca hovardalık yapmaya çağırdığı Oxford Üniversitesi öğrencisi Oliver Quick'i canlandırıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oyuncu bu rolüyle Altın Küre adaylığı kazandı ve film sinemada gösterime girdikten ve ardından Prime Video'ya eklendikten sonra izleyicileri ikiye bölse de birçok kişi, Banshees of Inisherin ve Kutsal Geyiğin Ölümü'yle (Killing of a Sacred Deer) tanınan aktörün, şaşırtıcı olsa da etkileyici bir performans daha sergilediğinde hemfikir görünüyor.

Öte yandan Keoghan bu filmdeki rolü neredeyse alamayacaktı; Elordi, Vogue UK'de rol arkadaşıyla yaptığı röportajda ilk tercihin o olmadığını içtenlikle açıkladı.

Elordi, Keoghan'a kendisini filme "neyin çektiğini" sorduğunda Keoghan şu yanıtı verdi:

Emerald'la görüştüğümde bana bu iş için seni bir bakıma ikna ettiğini söyledi. Yani Emerald, sen ve senaryo... Peki ya seni?

Daha sonra "Kesinlikle evet, Emerald'dı" diyen Elordi gülerek ekledi:

Sonra bu işte Timothée Chalamet'yi istediğini söyledi. Ben de Barry Keoghan'ı düşündün mü dedim?

The Independent, Saltburn'ü gösterime girmesinin ardından överken, başka yerlerde karışık eleştiriler aldı ve izleyici tepkisi de aynı derecede ikiye bölündü; birçok kişi filmin sınıfları, şoke etmek için tasarlanmış sahneler aracılığıyla tasvir etmesini sorguladı.

Öte yandan Keoghan'ın performansının yanı sıra Rosamund Pike'ın yardımcı rolünün de övgüyü hak ettiğinde görüş birliğine varıldı. Önceki haftalarda her ikisi de rolleriyle Altın Küre'ye aday gösterilmişti.

Fennell, Saltburn'ü "epey Britanyalı bir aşırılık öyküsü" diye tanımlarken film kesinlikle bazı aşırı noktalara gidiyor. Filmle ilgili eleştirilerde bu sahneler alaya alınırken, Awards Watch'un kurucusu Erik Anderson, Keoghan için "tam gaz performansı... saf cesaret" ifadelerini kullandı.
 

Saltburn
(Warner Bros Pictures​​​​​​​)


Saltburn, Prime Video'da izlenebilir.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU