The Marvels'ın yıldızından gişe fiyaskosu yorumu

Marvel'ın son filmi, Marvel Sinematik Evreni (MSE) tarihindeki en kötü hafta sonu açılışını yapmıştı

The Marvels'ın yıldızı Iman Vellani yakın zamanda verdiği bir röportajda filmin gişedeki başarısızlığıyla ilgili soruyu geri çevirdi.

Ms. Marvel'in 21 yaşındaki yıldızı Vellani, Marvel Sinematik Evreni'nin (MSE) son filminde Brie Larson ve WandaVision'dan Teyonah Paris'le birlikte rol alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Önceki haftalarda sinemalarda gösterime girmesinden bu yana film, MSE'nin 32 filmlik tarihindeki en kötü hafta sonu açılışını yaparak talihsiz bir unvan almıştı.

Vellani, filmin performansıyla ilgili Yahoo!'ya "Benim kontrolümde bile olmayan bir şeye odaklanmak istemiyorum çünkü ne anlamı var ki?" dedi.

Bu [Disney'in CEO'su] Bob Iger'ı ilgilendirir.

En az 220 milyon dolarlık bir bütçe ayrıldığı bildirilen The Marvels, ABD'deki açılış hafta sonunda (10 Kasım) 47 milyon dolar hasılat elde etti. Filmin dünya çapında 161 milyon dolar hasılat yapması üzerine bazı yayın organları yapımı, gişe fiyaskosu diye tanımladı.

Vellani, "[Gişenin] benimle hiçbir ilgisi yok" diye ekledi.

Nihai eserden memnunum ve değer verdiğim kişiler de filmden keyif aldı. Bu filmi izlerken gerçekten iyi vakit geçirdim ve bu tür filmlerden isteyebileceğimiz tek şey de bu.

 

The Marvels
Brie Larson, Iman Vellani ve Teyonah Parris'le birlikte The Marvels'ın başrolünde (Laura Radford/Marvel Studios)​​​​​​​

 

Süper kahramanlar var, uzayda geçiyor, pek derin bir film değil ve takım çalışması ve kız kardeşlik hakkında. Eğlenceli bir film ve bunu başkalarıyla paylaşabildiğim için çok mutluyum.

Hayranların şikayet ettiği "Marvel yorgunluğu" nedeniyle The Marvels'ın gişede kötü performans göstereceği, gösterime girmesinden önce tahmin ediliyordu.

Gişede hezimete uğradığının bildirilmesinin ardından internet trolleri, filmin başarısızlığını kutlamıştı. Üretken korku yazarı Stephen King, "The Marvels'ın reddedilmesinin bir kısmının ergen erkek hayranların nefretinden kaynaklanabileceğini" öne sürerek filmi savunmuştu.

King, "Bilirsiniz işte; 'Iyy! KIZLAR!'" demişti.

Neden başarısızlığa sevinelim ki?

Filmin yönetmeni DaCosta, Marvel'ın en genç ve ilk siyahi kadın yönetmeni olarak tarihe geçti. Larson'ın başrolünü üstlendiği filmde canlandırdığı karakter olan süper kahraman Captain Marvel, Vallani'nin hayat verdiği Ms. Marvel ve Paris'in Monica Rambeau'suyla güçlerinin birbirine karışması sonucu ekip oluyor.

Bazı eleştirmenler filmi yerden yere vurarak son perdesi "aceleye getirilmiş" "kopuk kopuk bir karmaşa" diye tanımlasa da The Independent'tan Clarisse Loughrey buna katılmayarak DaCosta'nın "günah keçisi ilan edildiğini" öne sürmüştü.

4 yıldız verdiği eleştirisinde Loughrey "Tanıtımı kötü yapılan bu devam filmi muhteşem" diye yazmıştı.

The Marvels halen sinemalarda.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU