Marvel'ın başarısızlığı, Avengers yönetmenini kaçırdı

Stüdyo bu yıl eleştirmenlerin gözünde ve ticari açıdan fiyaskoyla sonuçlanan Ant-Man ve Wasp: Quantumania ve son filmi The Marvels'la "5. evreye" girmişti

Jonathan Majors, Ant-Man ve Wasp: Quantumania'da (Marvel)

Sinemacı Destin Daniel Cretton'ın diğer Marvel projelerine odaklanmak için Yenilmezler (Avengers) serisinin 5. filminin yönetmenliğini bıraktığı bildirildi.

Shang-Chi'nin 44 yaşındaki yönetmeni geçen yıl Avengers: Kang the Dynasty ekibine katılmıştı.

Öte yandan The Hollywood Reporter, Cretton'un Marvel'ın devam filminden ayrıldığını 15 Kasım Çarşamba günü doğruladı. Yönetmen koltuğuna kimin geçeceği henüz bilinmiyor.

Avengers: Kang the Dynasty, 2023 yapımı Ant-Man ve Wasp: Quantumania'da, sıkıntı içindeki oyuncu Jonathan Majors'ın hayat verdiği süper kötü karakter Fatih Kang'e odaklanacak. 

Film, Marvel Studios'un 2025 ortasından 2027 ortasına kadar gösterime girmesi planlanan tüm projelerini içeren "6. evresinin" parçası.

Avengers: Kang the Dynasty'nin ilk başta Mayıs 2025'te gösterime girmesi gerekirken, yakın zamanda çözüme kavuşan oyuncu grevi nedeniyle vizyon tarihi Mayıs 2026'ya ertelenmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

THR'ye göre Cretton'ın artık filmin yönetmenliğini üstlenmeme nedenlerinden birinin, filmin gösterim tarihinin ertelenmesi olduğu öne sürülüyor. Sinemacı bunun yerine 2021 yapımı Shang-Chi ve On Halka Efsanesi'nin (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings) devam filmini yönetmeye odaklanacak.

Cretton, stüdyonun yakında çıkacak mini dizisi Wonder Man'in yönetmen ve yapımcılığı görevini üstlenmeye de devam ediyor.

Yönetmenin ayrılık haberi, Marvel Sinematik Evreni'nin (MSE) son filmi The Marvels'ın gişede patlamasından birkaç gün sonra geldi. Brie Larson filmi, serinin 32 filmlik tarihindeki en kötü hafta sonu açılışını yaparak talihsiz bir unvan aldı.

Hayranların şikayetçi olduğu "Marvel yorgunluğu" nedeniyle The Marvels'ın gösterime girmeden önce de kötü bir performans sergileyeceği tahmin ediliyordu.

Bir zamanlar durdurulamayan MSE, 2019'da Avengers: Endgame'le baş döndürücü zirvelere ulaşarak tüm zamanların en yüksek hasılat yapan filmi olmuştu (Bu pozisyonun önceki sahibi Avatar, 2021'de Çin'de yeniden gösterime girdiğinde unvanını geri almıştı).

O zamandan beri yeni karakterler ve taze serilerle içeriği canlandırmak için birkaç girişim yapılsa da The Independent'tan Louis Chilton, "MSE, sürekli genişleyen film ve TV dizileri kataloğuna tutarlı ilgi gösterilmesini sürdürmekte zorlanıyor" diyor.

The Marvels, stüdyonun bu yıl düşük performans gösteren tek filmi değil. Paul Rudd'ın devam filmi Ant-Man ve Wasp: Quantumania, eleştirileri derleyen internet sitesi Rotten Tomatoes'ta en düşük puan alan MSE filmi olmuştu.

Öte yandan aile içi şiddet suçu isnat edilen ve yargılanmayı bekleyen Majors'ın Marvel geleceği belirsizliğini koruyor. Bir New York yargıcının, savunma tarafının davayı düşürme talebini ekimde reddetmesinin ardından mahkemedeki yargılamanın 29 Kasım'da başlaması planlanıyor.

Avengers: Kang the Dynasty'nin 1 Mayıs 2026'da sinemalarda gösterime girmesi bekleniyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU