Açlık Oyunları'nın yönetmeni, seriye dair en büyük pişmanlığını açıkladı

"Geriye dönüp baktığımda tepkilere hak veriyorum"

Alaycı Kuş Bölüm 1 2014'te, Bölüm 2 2015'te vizyona girmişti (IMDB)

Açlık Oyunları'nın (The Hunger Games) yönetmeni Francis Lawrence, serideki ''Alaycı Kuş'' (Mockingjay) filmini ikiye böldüğü için pişman olduğunu itiraf etti.

Suzanne Collins'in aynı adlı romanından uyarlanan Açlık Oyunları üçlemesi, 2012'yle 2015 arasında çıkan 4 filmle gösterime girdi.

Oyuncu Jennifer Lawrence'ın Katniss Everdeen'i canlandırdığı serinin son üç filmi Ateşi Yakalamak (Catching Fire), Alaycı Kuş Bölüm 1 ve Alaycı Kuş Bölüm 2’yi yöneten Francis Lawrence, son kitabı ikiye bölerek çektiği için gelen eleştirileri dikkate aldığını ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çıktığı dönemde yakaladığı gişe başarısına rağmen üçlemenin son kitabı Alaycı Kuş'un iki film halinde çekilmesi, izleyicileri ve eleştirmenleri büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştı.

People dergisine konuşan Lawrence, geriye dönüp baktığında serinin hayranlarından ve eleştirmenlerden gelen eleştirileri haklı bulduğunu söyledi.

Şimdi olsa kitabı ikiye bölmeyeceğini belirten Lawrence, o dönem aldığı kararla ilgili "Tamamen pişmanım, kesinlikle" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan Lawrence, filmi ikiye bölmesinin kitaptan daha fazla ayrıntıyı beyazperdeye aktarabilmesine olanak sağladığını da belirtti.

Serinin en uzun filmi vizyona girecek

Lawrence, orijinal üçlemedeki olaylardan 60 yıl öncesini anlatan Kuşların ve Yılanların Şarkısı'nda (The Ballad of Songbirds & Snakes) da yeniden yönetmen koltuğuna oturdu.

Collins'in 2020'de kaleme aldığı kitabın uyarlaması, 2 saat 36 dakikalık süresiyle bugüne kadar çekilen Açlık Oyunları yapımları arasındaki en uzun film oldu.

Oyuncu kadrosunda Rachel Zegler, Tom Blyth, Hunter Schafer, Peter Dinklage gibi isimlerin yer aldığı film, 17 Kasım’da vizyona girecek.


Independent Türkçe, People, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU