The Continental, John Wick evreninin gözden kaçan yönünü keşfediyor

Suikastçıların kötü şöhretli oteli soruşturma altında

Colin Woodell, Mel Gibson, Mishel Prada ve Ayomide Adegun'un rol aldığı dizi üç bölümden oluşuyor (Peacock)

The Continental'ın varlığının da kanıtladığı gibi John Wick evreni, serinin bunca yıldır devam etmesinde ve büyümesinde çok önemli bir faktör. 

İlk olarak 2014 yapımı filmde yeraltı dünyasının sıradan bir tasviri gibi görünen şey, üç devam filmine ve yakın zamanda gösterime giren prequel'e (orijinal yapımın öncesini anlatan film ya da dizi) yayılan, karmaşık bir mitolojiye dönüşerek büyümeye devam etti. 

Ancak, bu çok beğenilen aksiyon serisinde işlenen tüm cinayet ve kargaşanın ortasında, hem eleştirmenlerin hem de izleyicilerin aklına takılan kocaman bir soru var:

Polisler nerede?

Herkesin sevdiği intikam peşindeki tetikçi John Wick'in düşmanlarıyla karşı karşıya geldiği yerler arasında tıklım tıklım dolu gece kulüpleri, kalabalık müzeler ve daha pek çok kamusal alan bulunuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hatta çoğu zaman çevredekiler yaşanan şiddete neredeyse duyarsızlaşmış gibi görünüyor. Yine de bu katliamlar sırasında veya sonrasında polis kuvvetlerinin nerede olduğunu açıklamıyor.

Acaba güvenlik güçleri Yüksek Şura'nın gazabına uğramamak için olayları görmezden gelmeyi mi tercih ediyor? Bu soru ve daha fazlası nihayet The Continental'da ele alınıyor.

The Continental seriye, John Wick'in yeraltı suç dünyasıyla herhangi bir bağlantısı olmayan tamamen yeni ve "ortalama" bir karakter getiriyor.

Otelin sırrını çözmeye çalışıyor

Bu karakter, New York Polis Departmanı'nda kendini kanıtlamaya çalışan çaylak dedektif KD. Mishel Prada'nın canlandırdığı KD, New York polisi için bile yasak bölge olarak lanse edilen otelin sırrını çözmeye çalışıyor. 

Yozlaşmış patronunun The Continental'da olanlara karışmaması gerektiği konusunda uyardığı KD, yine de pes etmiyor.

Kılık değiştirerek mekanı incelemek üzere otelde kalmaya çalışan çaylak polis, yeraltı dünyasının meşhur altın sikkelerinden biri yerine nakit para verdiğinde kimliği açığa çıkıyor.

KD'nin The Continental'da şimdiye kadar oynadığı rol, Yüksek Şura'nın imparatorluğu dışındakilerin gizli suç dünyasını nasıl algıladığına dair takdire şayan bir bağlam sundu. 

John Wick prequel'i The Continental, Amazon Prime'da izlenebilir.


Independent Türkçe, Collider, Movieweb

DAHA FAZLA HABER OKU