Çok konuşan gerilimin şoke edici sahnesinin senaryosu viral oldu

Disney+'ın yeni filmi eleştirmenlerden övgü dolu yorumlar alıyor

CinemaBlend'den Eric Eisenberg, filmle ilgili "Kaitlyn Dever'ın çarpıcı performansından güç alan minimalist bir karakter çalışması" dedi (Hulu)

No One Will Save You, ABD'de Hulu, Türkiye'de de Disney+'ta 22 Eylül'de gösterime girdi. Uzaylı istilası filminde Kaitlyn Dever, kötü niyetli dünya dışı yaratıkların evine girmesinin ardından kendini savunmak zorunda kalan Brynn rolünde. 

Etkileyici sahnenin senaryosu viral oldu

Film, gösterime girdiği günden beri adından övgüyle söz ettiriyor. Hem izleyici hem de eleştirmenlerden olumlu yorumlar alan gerilim, ev istilasıyla uzaylı filmlerini başarıyla harmanlaması ve benzersiz yaklaşımıyla özellikle övgü kazandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

No One Will Save You'nun en etkileyici sahnesinin senaryo sayfası viral oldu ve yazar/yönetmen Brian Duffield'in vizyonunun en başından beri ne kadar benzersiz olduğunu kanıtladı.

Duffield, senaryosundan tek bir sayfayı tweet atarak takipçileriyle paylaştı. 

Söz konusu sahnede bir uzaylı, Brynn'in kontrolünü ele geçirmek için telekinezi kullanarak ağzına topak şeklinde, böcek benzeri bir yaratık yerleştiriyor. 

Senaryo sayfasının en ilginç yanıysa Duffield'ın geleneksel senaryo yapısını hiçe sayması. Brynn'in hareketsiz kalmaya devam ettiğini belirtmek için boşluklar ya da düzgün cümleler yerine tekrarlanan "shecantmove" yani "hareketedemiyor" ifadesi kullanılıyor.

Senaryonun geri kalanındaysa şöyle yazıyor:

Kapısı itilerek açıldı. Gri burada. Yavaşça ona doğru ilerliyor. Sonra ışığın içinde yükseliyor. Ona doğru yükseliyor. Yüz yüze geliyorlar. Uzaylı ağzını açıyor. Ve sarsılmaya başlıyor. Bryann çığlık atmak için ağzını bile oynatamıyor. Gözyaşları yüzüne dökülüyor. Lanet olası ağzından bir şey çıkıyor. Ve canlı bir şey. Canlı bir kan pıhtısı gibi. Brynn'e çığlık atıyor. Ağzına sürünmeden önce.

Sosyal medya kullanıcıları, geleneksel senaryo yazımı kurallarına uymayan bu sayfayla ilgili görüşlerini paylaştı. 

Duffield, Twitter'daki tartışmalara verdiği bir yanıtta "bu yüzden başının hep belaya girdiğini" itiraf etti. 

Senaryo sayfasının ne kadar kabul edilebilir olduğu konusunda görüşler farklı olsa da bu kesinlikle No One Will Save You'nun tanıdık türlere benzersiz ve şaşırtıcı yaklaşımını kanıtlıyor gibi gözüküyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, Twitter

DAHA FAZLA HABER OKU